Messiék késése miatt a kanadai edző büntetést követel

A Copa América nyitómérkőzésén az argentin válogatott győzelmével kezdődött a torna, de a kanadai szövetségi kapitány, Jesse Marsch felháborodását fejezte ki az argentin csapat késése miatt, és büntetést sürget.

A csütörtöki mérkőzésen a világbajnok argentin csapat 2-0-ra legyőzte Kanadát Atlantában, ahol a 48. dél-amerikai kontinensbajnokság első találkozóját rendezték. A tíz dél-amerikai válogatott mellett hat CONCACAF zónából érkező nemzeti együttes is részt vesz a másodszor az Egyesült Államokban megrendezett tornán. Az argentinok kapusa, Emiliano Martínez a gyep minőségét kritizálta, mondván, hogy a labda úgy pattogott, mintha ugratók lettek volna benne.

Az argentin válogatott az első félidőben nem talált be a kapuba, de a második félidő elején Julián Álvarez góljával vezetést szereztek, majd Lautaro Martínez a hajrában eldöntötte a meccset. Lionel Messi kulcsszerepet játszott a győzelemben, hiszen az első gólnál ő adta a passzt Alexis Mac Allisternek, aki Álvareznek passzolt, a második gólnál pedig Messi volt a gólpassz szerzője.

A kanadai szövetségi kapitány, Jesse Marsch azonban nem a játék miatt, hanem az argentin csapat késése miatt fejezte ki nemtetszését. Marsch szerint Argentínát meg kellene büntetni a szándékos időhúzásért, mivel szerinte az argentinoknak volt idejük felkészülni a második félidőre, míg a kanadaiaknak hasonló előnyük nem volt. Marsch, a Leeds United és az RB Leipzig korábbi menedzsere, úgy véli, ha a kanadai csapat késik öt percet, őket megbüntetnék, és most kíváncsi, hogy mi lesz Argentínával.

A dél-amerikai futballszövetség szóvivője szerint az ilyen eseteket jellemzően felülvizsgálják, és később döntenek a büntetés szükségességéről.