Németország rózsaszínbe borult: Az Adidas rekordot döntött

A német labdarúgó-válogatott új rózsaszín-bíbor vendégmeze óriási népszerűségnek örvend, a szurkolók száz eurós áron is kapkodnak érte. Az Adidas számára ez különösen jó hír, hiszen a mez a válogatott történetének legkelendőbb idegenbeli szerelése lett.

Oliver Brüggen, az Adidas szóvivője szerint a rózsaszín mez minden idők legnépszerűbb idegenbeli mezévé vált a német válogatott történetében. A németek a hazai rendezésű Európa-bajnokság második csoportmérkőzésén, Magyarország ellen mutatták be Stuttgartban.

A Bajnokok Ligája-győztes Toni Kroos által viselt 8-as mezszámmal ellátott változat különösen kedvelt a szurkolók körében. Bernd Neuendorf, a német labdarúgó-szövetség elnöke szerint a mez népszerűségének oka egyszerűen a divatos megjelenés, és nem szabad túlinterpretálni a színválasztást.

A német válogatott mezei iránti érdeklődés továbbra is magas

Julian Nagelsmann szövetségi edző csapata a Skócia elleni müncheni Európa-bajnoki nyitómérkőzésen a hagyományos fehér hazai mezt viselte, ahol 5:1 arányban győztek. A Svájc elleni harmadik csoportmérkőzésen Frankfurtban is ebben a szerelésben lépnek majd pályára.

Brüggen elmondása szerint az Eb iránti lelkesedés növekedése és a német mezek iránti kereslet továbbra is magas. A gyártási számokkal kapcsolatban azonban még nem áll módjukban nyilatkozni. A Skócia elleni nyitómeccs előtt Robert Habeck szövetségi gazdasági miniszter is megmutatta támogatását, amikor közzétett egy videót, amin a rózsaszín mezben látható.