Angol csalódás és dán öröm a Frankfurti döntetlen után

A csütörtöki angol–dán mérkőzés 1–1-es döntetlenjével a dán szurkolók örömüket nem titkolva ünnepeltek, míg az angolok mély csalódottságukat fejezték ki csapatuk teljesítményével kapcsolatban. Az angol szurkolók körében egyre többen kérdőjelezik meg Gareth Southgate szövetségi kapitány pozícióját, és a csapat jövőbeli sikerességét.

A C csoport második fordulójában Anglia nem tudott győzelmet aratni a dánok felett, ami kétségeket vet fel a válogatott továbbjutását illetően. A The Guardian által összegyűjtött szurkolói vélemények szerint az angol csapat teljesítménye gyötrelmes volt, és a biztonsági játék kockázatossá tette a mérkőzést. Egy walesi szurkoló, aki Frankfurtig utazott a meccsre, kiemelte a dán szurkolók szervezettségét és hatását a játékra.

Az angol szurkolók egy része már a Southgate-éra végét látja, és a BBC chatfolyamán kifejtették, hogy a csapatfelállás és a játékosválasztás nem megfelelő. Kritizálták, hogy Jack Grealish és Marcus Rashford nincs a keretben, és hogy Southgate nem találja meg a megfelelő játékosösszetételt a rendszeréhez.

Southgate a meccs után elismerte, hogy a csapat nem úgy játszott, ahogy szerettek volna, és hogy Kalvin Phillips posztjának betöltésére még keresi a megoldást.

A dán szurkolók a mérkőzés után gúnydalokkal hergelték az angolokat, kiemelve, hogy ők sosem énekelhetik majd az "Európa bajnokai" címet.

(Borítókép: Angol játékosok a Dánia-Anglia labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának mérkőzése után a Frankfurt am Main-i Frankfurt Arénában 2024. június 20-án. Fotó: Angelos Tzortzinis / AFP)

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!