A németek vezető gólja viták kereszttüzében; 18 őrizetbe vétel a meccs körül

A német sajtóban is megosztó volt a kérdés, hogy szabályosan szerezte-e meg a német labdarúgó-válogatott a vezető gólját Magyarország ellen az Európa-bajnoki csoportmérkőzésen. A Bild szerint a gól előtti lökés vitatható volt, míg a Kicker szerint nincs is mit vitatni az eseten. A FAZ nem foglalt állást, a helyzetet pusztán "párharcként" említette. A mérkőzésen 18 embert vettek őrizetbe, és a németek sikerével eldőlt, hogy a rendezők továbbjutottak az egyenes kieséses szakaszba.

A Bild újságírói szerint Ilkay Gündogan tizenhatoson belüli lökése vitatható volt, de Niklas Füllkrug véleménye szerint ez nem számított szabálytalanságnak. A Kicker szakírója szerint sem volt kérdéses a helyzet, míg a FAZ nem foglalt állást, csak a magyar szurkolók tiltakozását említette.

A német Bundestag alelnökének, Katrin Göring-Eckardtnak a közösségi médiában megosztott, rasszizmus vádjával illetett posztja is vitát váltott ki. A posztot bóknak szánta, de többen azonnali eltávolítását követelték.

A Stuttgarter Zeitung szerint a német rendőrség jól kezelte a meccs biztonsági kérdéseit, bár 30 bejelentés érkezett a magyar szurkolókkal szemben, és 18 embert vettek őrizetbe. A stadionnál többen jegy nélkül próbáltak bejutni, de a biztonsági erők megakadályozták őket.

A német válogatott kapusa, Manuel Neuer kiemelkedő teljesítményt nyújtott, és Julian Nagelsmann szövetségi kapitány szerint a csapategység eredményeként tudták megnyerni a meccset.

A csoport állása szerint Németország továbbjutott, míg a magyar válogatott a csoportjában legfeljebb harmadik lehet. A következő mérkőzést, amelyen a magyar csapatnak nyernie kell a továbbjutás érdekében, Skócia ellen rendezik majd.

: Bild : Frankfurter Allgemeine Zeitung : Kicker : Stuttgarter Zeitung