A szerb válogatott drámai pontmentése a Szlovénia elleni derbin

A szerb labdarúgó-válogatott a 96. percben szerzett góllal mentett pontot Szlovénia ellen a németországi Európa-bajnokság C csoportjának második fordulójában, ami a magyar válogatott számára is kedvező lehet a csoport végső sorrendjében.

A Münchenben megrendezett mérkőzésen a szerbek és a szlovénok szurkolótábora békésen vonult a helyszínre, a rendfenntartóknak nem kellett közbeavatkozniuk. A stadion környékén a szervezési nehézségek ellenére mindenki időben elfoglalhatta a helyét a kezdésre.

A volt Jugoszlávia két utódállama, Szerbia és Szlovénia rég várt visszatérésükön mérkőztek meg egymással. A korábbi találkozóik alapján kiegyenlített örökmérleggel rendelkeztek, hat döntetlen mellett egy-egy győzelemmel álltak.

A szerb válogatott változtatásokat eszközölt a kezdőcsapatban, Szergej Milinkovics-Szavics és Gudelj helyett Ivan Ilics és a csapatkapitány Dusan Tadics lépett pályára, míg a sérült Filip Kosztics helyére más játékos került.

A mérkőzés első felében a szlovénok kerültek előnybe, de a szerbek a félidő végére átvették a kezdeményezést. A kapura veszélyes lövések és helyzetek ellenére a félidő gól nélküli döntetlennel zárult.

A második félidőben a szerbek domináltak, de a szlovénok megszerezték a vezetést Zan Karnicnik góljával. A szerbek több helyzetet is kihagytak, köztük Alekszandar Mitrovics több ziccerét is.

A mérkőzés végén, amikor már úgy tűnt, a szerbek nem tudnak pontot szerezni, a 96. percben Luka Jovics fejese mentette meg a csapatot, így 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó. A szlovén válogatott továbbra is vár az első Európa-bajnoki győzelmére.

A magyar válogatott számára ez a döntetlen előnyös lehet, mivel így a csoport harmadik helyezettje legfeljebb két pontot szerezhet, ami Skócia elleni győzelem esetén még versenyben tartja őket.

A C csoport másik mérkőzésén Dánia Angliával szemben lép pályára, míg a B csoportban Spanyolország és Olaszország csap össze.