Szerbia a végjátékban mentett pontot Szlovénia ellen

Szerbia válogatottja a mérkőzés utolsó pillanataiban szerzett góllal 1-1-es döntetlent ért el Szlovénia ellen, ezzel életben tartva továbbjutási reményeit a foci-Európa-bajnokságon.

A találkozó nem kecsegtetett gólzáporral, de a fordulatokban gazdag mérkőzésen mindkét csapatnak megvoltak a maga lehetőségei. A szlovénok kezdtek lendületesebben, az első 10 percben kétszer is veszélyeztették a szerb kaput, míg az első komoly szerb helyzet a 31. percben adódott, amikor is Dusan Vlahovic nem tudta kapuba fejelni a labdát egy szöglet után. A szlovénok a szünet előtt növelhették volna az előnyüket, de Elsnik lövése a kapufán csattant, a kipattanó labdát pedig Sesko nem tudta gólra váltani.

A második félidőben a szerbek játéka feljavult, és több helyzetet is kialakítottak. Vlahovic fejesét Jan Oblak hárította, majd Aleksandar Mitrovic előtt is adódott egy nagy lehetőség, de ő sem tudta a kapuba juttatni a labdát. Szlovénia a 69. percben Zan Karnicnik révén szerzett vezetést, miután a védő a saját térfeléről indult meg és végül könnyedén passzolt a labdát a szerb kapu jobb alsó sarkába.

A mérkőzés hajrájában a szerbek mindent megtettek az egyenlítésért, Lazar Samardzic lövése is csak centikkel kerülte el a kaput. A szlovénok a vezetés megtartásáért küzdöttek, de a 95. percben Szerbia szögletet rúghatott, amely során még a kapusuk is előre ment fejelni. A beívelt labdát végül Luka Jovic juttatta a hálóba, így a szerbek egy pontot szerezve maradtak versenyben a továbbjutásért.

A csoport másik mérkőzésén Dánia és Anglia 0-0-s döntetlent játszott, amely eredmény az angolok számára jelentette a csoportelsőséget, míg a dánok a visszafogott rajt után javítani tudtak pozíciójukon. A mostani döntetlen után Szlovénia 2, Szerbia 1 ponttal áll a csoportban, így mindkét csapatnak komoly feladat áll előtt a következő fordulóban, ahol Szerbia Dániával, Szlovénia pedig Angliával mérkőzik meg. Az angolok az első találkozójukon 1-0-ra győzték le a szerbeket Bellingham fejesével, míg a dánok az első meccsükön ikszeltek a szlovénokkal (1-1). A két válogatott a legutóbbi Eb-n is találkozott, akkor az elődöntőben az angolok hosszabbítás után győztek 2-1-re.