Kínos incidens történt az orosz delegációval Észak-Koreában

Tegnap a Vlagyimir Putyin és Kim Dzsong Un közötti kétoldalú találkozón az orosz delegáció tagjait, köztük magas rangú minisztereket, kihajították a tárgyalóteremből, miután megsértették a protokollt.

Az esetet a Sky News számolt be, amely szerint az állami televízió élő adásban közvetítette a történteket. Az orosz küldöttség, amely Szergej Lavrov külügyminisztert, Andrej Beluszov védelmi minisztert és több miniszterelnök-helyettest is magában foglalt, túl korán lépett be a tárgyalóterembe, ami sértette az illemszabályokat. Az észak-koreai protokoll szerint ugyanis a vezetőknek kell először helyet foglalniuk.

A kellemetlen helyzet akkor fokozódott, amikor Lavrov panaszkodni kezdett, és egy észak-koreai tisztviselő felszólította őket, hogy hagyják abba tevékenységüket és távozzanak a teremből. "Van egy protokollunk. Mi hívjuk önöket az asztalhoz. Vezetőink hamarosan csatlakoznak hozzánk" - idézte a tisztviselőt a Sky News.

Az incidens után az élő adás megszakadt, és a nézők csak egy üres tárgyalótermet láthattak, miután az orosz delegáció egyik tagja tiltakozni kezdett.