„Csak az a fontos, milyen ember vagyok” – a Parno Graszt új klipjéből kiderül, mit suttog a szél

Az autentikus cigányzenét játszó Parno Graszt zenekar szülőfalujában, Paszabon forgatta első videoklipjét, amely a Suttog a szél című dalhoz készült és most debütál a 24.hu-n.

A Suttog a szél című dal a zenekar legújabb albumán található, mely múlt pénteken jelent meg. A videoklipet Halmos Ádám rendezte, Gombó Viola Lotti főszereplésével. A klipben a zenekar tagjai, családtagjaik, gyermekeik és közeli barátaik is megjelennek, amelynek köszönhetően a videó meghitt és személyes hangulatot áraszt.

A zenekar beszámolója szerint a forgatás jó hangulatban telt el, a családias légkör és a közösségi összetartás erősítette a stáb és a zenekar tagjai közötti kölcsönös bizalmat és megértést.

A klip rendezője, Halmos Ádám elmondása szerint a dalszöveg társadalmi feszültségeket érint, amelyek évtizedek, évszázadok óta jelen vannak. A klipben két fiatal szerelmes történetét követhetjük nyomon, akik látszólag azonos szocio-kulturális közegből származnak, de családjaik közötti konfliktusokkal kell szembenézniük. A klip végén bekövetkező megbékélés idilli pillanatát támadók zavarják meg, amely a történelem egy sötét korszakára utal. A rendező szerint a klip üzenete a békés együttélés lehetőségére világít rá, és a forgatás során minden résztvevő közösen és békében dolgozott ennek megvalósításáért.

A Parno Graszt több mint harminc éve van jelen a zenei életben, koncerteztek Európában, Ázsiában, az USA-ban és Mexikóban is. Az utóbbi években többek között olyan alkotókkal működtek együtt, mint a Bohemian Betyars, a Punnany Massif, a Bagossy Brothers, a Kávészünet és Pogány Induló.