Magyar válogatott: Visszalépés a FIFA világranglistán

A magyar labdarúgó-válogatott egy helyet rontva a 27. pozícióban található a FIFA legújabb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok Argentína vezet.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség frissített rangsorában nem történt jelentős változás a magyar csapat helyzetében, mindössze egyetlen pozíciót csúsztak hátra Szoboszlai Dominik és társai. Az Európa-bajnokság házigazdái, akik a csoportkör második fordulójában 2-0-ra múlták felül Marco Rossi együttesét, változatlanul a 16. helyen állnak.

A svájci nemzeti csapat, amely az első körben 3-1-re diadalmaskodott a magyarok felett, a 19. helyet foglalja el a ranglistán. A magyar válogatott legutóbbi ellenfele, Skócia, továbbra is a 39. helyen található, ők a csoportkör második fordulójában döntetlent játszottak Svájccal.

Az élmezőnyben is történt egy kisebb változás: a korábban ötödik helyen álló Brazília megelőzte az angol válogatottat, így most a negyedik helyen tanyáznak. Anglia jelenleg a C csoportot vezeti az Európa-bajnokságon, miután az első körben 1-0-ra legyőzte Szerbiát.

A labdarúgó-Európa-bajnokság csütörtöki játéknapját Szlovénia és Szerbia mérkőzése nyitja meg. Szlovénia a csoportkör első fordulójában meglepetésre döntetlenre tudta menteni a Dánia elleni ütközetet, így jelenleg jobban állnak, de a fogadóirodák Szerbiát tartják a mérkőzés esélyesének.