M7-es autópálya felújítása: új szakasz érintett

Az M7-es autópálya Érd és Székesfehérvár közötti szakaszán 8 kilométer hosszan kezdődik meg a felújítás, a Magyar Építők információi szerint. A munkálatokat az aszfaltburkolat 15 évet meghaladó átlagéletkora indokolja, de a nyári időszakban a forgalom zavartalansága érdekében korlátozottak lesznek a terelések és a munkavégzés.

A felújítás során figyelembe veszik a nyári szezonális forgalmat, ezért a Budapest felé vezető oldalon, a Székesfehérvár és az M0 autóút közötti háromsávos szakaszokon csak júniusban és júliusban, a hét bizonyos napjain dolgoznak majd. Augusztusban a munkavégzés és a terelések szünetelnek, hogy ne akadályozzák a nyaralók közlekedését.

Az eredeti tervek szerint a nyári szünet alatt nem terveztek munkálatokat, azonban az útburkolat állapotának romlása miatt szükségessé vált a felújítás. A munkálatokat úgy ütemezik, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozzák az utazóközönségnek. Ősszel azonban várható, hogy a Balaton felé vezető oldalon is megkezdődnek majd a munkálatok.