Kylian Mbappé arcvédő maszkban térhet vissza

Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya optimista Kylian Mbappé állapotát illetően, aki arcvédő maszkban játszhat a következő Európa-bajnoki mérkőzésen.

A francia csapat támadója, Kylian Mbappé, aki nemrégiben szenvedett orrtörést, esetlegesen bevethető lesz Hollandia ellen a 2024-es Európa-bajnokság második csoportkörében. Deschamps szerint "minden a reményeik szerint alakul" a játékos felépülését illetően.

Mbappé a Real Madrid csatáraként sérült meg, amikor az osztrákok elleni mérkőzésen fejelés közben ütközött Kevin Dansóval. A baleset után hosszas ápolásra szorult, majd visszatért a pályára, de nem sokkal később leült a fűre, amiért sárga lapot is kapott.

A támadót elővigyázatosságból a düsseldorfi kórházba szállították, ahol úgy döntöttek, hogy műtétre nincs szükség. Mbappé még aznap este közzétett egy bejegyzést az X-oldalon, amelyben arról érdeklődött követőitől, milyen arcvédő maszkban folytassa a tornát.

Deschamps szerdai tájékoztatóján elmondta, hogy Mbappénak műtétre lesz szüksége, de ez valószínűleg csak a kontinenstorna után történik meg. A szövetségi kapitány csütörtökön megerősítette, hogy Mbappé állapota javul, és "lehet, hogy holnap már bevethető lesz", hozzátéve, hogy arcvédő maszkban kell majd játszania.

Mbappé eddig 80 válogatott mérkőzésen 47 gólt szerzett a francia nemzeti csapat színeiben, de Európa-bajnokságokon még nem talált be. A gyors támadó a torna után a Real Madridban folytatja pályafutását, miután szerződése lejár a PSG-nél.

Az Indexen minden egy helyen megtalálható a meccsösszefoglalóktól kezdve a riportokon, interjúkon és podcastokon át a videókig és érdekességekig. Az Európa-bajnoki mellékletben pedig a cikkek mellett a menetrend, a csoportok állása, a játékoskeretek, a csapatleírások és a helyszínek is elérhetőek.