Gündogan és a vitatott gólhelyzet a magyar-német meccsen

A német válogatott csapatkapitánya, Ilkay Gündogan meglepődött azon, hogy a magyar válogatott játékosai és a szövetségi kapitány, Marco Rossi mennyire felháborodtak az első német gól körülményein.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi szerint a játékvezető, Danny Makkelie elfogadott egy olyan gólt, amelyet szabálytalanság előzött meg, miközben hasonló helyzetben a másik oldalon a játékvezető fújt szabálytalanságot. Rossi kettős mércét emlegetett, és úgy vélekedett, hogy a játékvezető volt a legrosszabb a pályán, annak ellenére, hogy szerinte a németek így is nyertek volna.

Ilkay Gündogan, aki érintett volt az eseményekben, elmondta, hogy meglepődött a magyarok reakcióján. Gündogan szerint a Premier League-ben, ahol hét évig játszott, ha hasonló helyzetet fújtak volna le, azon mindenki nevetett volna.

Willi Orbán, az RB Leipzig játékosa és a magyar válogatott tagja, azonban másképp látja a helyzetet. Ő úgy véli, hogy Gündogan szabálytalankodott vele szemben, és a bírónak nem kellett volna megadnia a gólt.

Orbán a német válogatott erősségét is kiemelte, megjegyezve, hogy szerinte Németország messzire juthat az Európa-bajnokságon. Hozzátette, hogy a házigazdák favoritnak számítottak, és Julian Nagelsmann szövetségi kapitány jól felépítette a csapatot. Orbán szerint a németek remek felállásban játszanak és hatékonyan alkalmazzák a letámadást, de úgy gondolja, a kieséses szakaszban egy kis szerencsére is szükségük lesz.