A legjobb magyar rántott húsos helyek

A Dining Guide Top 100 Étteremkalauz kiemelt figyelmet fordított a rántott húsokra, és összeállított egy listát a legjobb helyekről, amelyek között pesti luxusszállodák, városligeti pavilonok, belbudai elit helyek és vidéki éttermek is megtalálhatók.

A rántott húsokra specializálódott top 10-es listán szerepelnek a felső kategóriás szállodák és a bisztrók is, ahol a "Kívül kellemesen ropogós, belül vajpuha és omlós" rántott húsokat kóstolhatjuk meg. A listán olyan neves helyek szerepelnek, mint a Kollázs Brasserie & Bar, Anyukám Mondta – Encs, Buja Disznó(k), Déryné, Hableány – Badacsony, Kistücsök Food & Room – Balatonszemes, Rosenstein Vendéglő, Sauska 48 – Villány, Spago Budapest, Stand25 (cordon bleu) és a MoszkvaTér (kijevi csirkemell).

A Kollázs Brasserie & Bar a Four Seasons Hotel Gresham Palace-ban található, francia stílusú étterem, amely a brasserie stílushoz igazodó ételkínálattal büszkélkedhet. Az Anyukám Mondta étterem az encsi Dudás testvérek vezetésével vált ismertté, ahol az olasz-magyar ételek mellett a magas minőségi alapanyagok és a precíz konyhai filozófia dominál.

A Buja Disznó(k) Bíró Lajos birodalma, ahol az újragondolt klasszikusok mellett a champagne is fontos szerepet kap. A Déryné étterem vibráló atmoszférájáról és kozmopolita hangulatáról ismert, Kovács Kristóf tulajdonos vezetésével.

A Hableány Badacsonyban, a Laposa Borbirtok üzemeltetésében újult meg, és egy modern gasztronómiai koncepciót képvisel. A Kistücsök Food & Room Balatonszemesen helyezkedik el, ahol Csapody Balázs tulajdonos a helyi alapanyagokra és modern technológiákra épít.

A Rosenstein Vendéglő a klasszikus magyar és közép-európai, zsidó konyha fogásait kínálja. A Sauska 48 étterem Bicsár Attila séf vezetésével a "felszabadult falusi gourmet konyha" jegyében kínálja ételeit, Sauska Krisztián nagyvállalkozó tulajdonában.

A Spago Budapest étterem Wolfgang Puck gasztrokoncepcióját követi, Szántó István executive chef irányításával, ahol a helyi ételek is helyet kapnak a menün. A Stand25 bisztró a hagyományos magyar gasztronómia és a kortárs ízek keverékét kínálja Szulló Szabina és Széll Tamás vezetésével.

Végül a MoszkvaTér étterem az orosz konyha magas színvonalú bemutatására törekszik, Nyíri Szás és Molnár Attila tulajdonosok irányításával.