Dán bombagóllal ért véget az Anglia elleni meccs

A Németországból jelentett Európa-bajnokság második csoportmeccsén Anglia nem tudta megszerezni a győzelmet Dánia ellen, annak ellenére, hogy előnybe kerültek Harry Kane góljával. Morten Hjulmand távoli lövése azonban egyenlített, így a mérkőzés 1–1-es döntetlennel zárult.

A Frankfurt Arénában zajló mérkőzés előtt a magyar szurkolók is figyelemmel követték az eseményeket, hiszen a magyar válogatott számára kedvező lehetett volna, ha az első fordulóban nyeretlen csapatok a második körben is pont nélkül maradnak. A dánok azonban nem adták könnyen magukat, és a csoportban jelenleg második helyen állnak két döntetlennel.

Az angolok a meccs elején domináltak, és a 18. percben Kane góljával előnybe kerültek. A dánok azonban nem adták fel, és a 34. percben Hjulmand bombagóljával egyenlítettek, ami 114 kilométer/órás sebességgel találta meg a hálót.

A mérkőzés második felében kiegyenlített játékot láthattunk, mindkét csapatnak voltak lehetőségei, de további gólok már nem születtek. Az angolok a csoportelsőség szempontjából győzelmi kényszerben lesznek a következő meccsen Szlovénia ellen, míg a Dánia–Szerbia összecsapásból csak az egyik csapat jöhet ki több mint két ponttal.

A dánok rögtön az 1. percben helyzetbe kerültek, de az angolok a 13. percben is veszélyeztettek, bár Phil Foden lövése fölé ment. Öt perccel később azonban Kane öt méterről bevágta a labdát a kapuba, ezzel 64. gólját szerezve a válogatottban. A dánok azonban nem fogták vissza magukat, és a félidő végére beszorították az angolokat, bár további gól nem született.

A második félidőben az angolok kezdeményezőbbek voltak, Bukayo Saka és Foden helyzeteket alakítottak ki, de a kaput nem találták el. A dánok is próbálkoztak, többek között Christian Eriksen és Pierre Højbjerg lövéseivel, de a gólok elmaradtak.

Az angol válogatott a szerbek elleni 1-0-ás győzelem után most sem mutatott meggyőző játékot, a lefújás után a brit szurkolók kifütyülték Gareth Southgate csapatát. Az utolsó fordulóban Anglia Szlovéniával, Dánia Szerbiával játszik a továbbjutásért jövő kedd este 21 órától.

Labdarúgó Európa-bajnokság C csoport, 2. forduló

Dánia–Anglia 1–1 (Hjulmand 34., ill. Kane 18.)
korábban
Szlovénia–Szerbia 1–1 (Karnicnik 69., ill. Jovics 96.)

A csoport állása: 1. Anglia 4 pont (2–1), 2-2. Dánia 2 (2–2), Szlovénia 2 (2–2), 4. Szerbia 1 (1–3).

(Borítókép: Jude Bellingham és Morten Hjulmand a Dánia-Anglia UEFA EURO 2024 csoportmérkőzésen a Frankfurt Arénában, Frankfurt am Mainban 2024. június 20-án. Fotó: Catherine Ivill / AMA / Getty Images)

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!