Cetinjei robbanás: Meghalt a Skaljari-klán két tagja

Két ember életét vesztette és további három súlyosan megsebesült egy bomba robbanás következtében Cetinjében, a halálos áldozatok a Skaljari-klán tagjai voltak. A montenegrói közszolgálati televízió, az RTCG jelentése szerint a tragédia csütörtök délelőtt történt. A sebesültek között szerepel két feltételezett klántag és egy idősebb nő, aki éppen arra járt.

A helyszínelés még folyamatban van, a rendőrség ezért nem tudott részletes információkat nyújtani a robbanás körülményeiről. A Vijesti.me hírportál információi szerint a hatóságok már hónapok óta számítottak hasonló támadásra, mivel az utóbbi időben több bűnöző szabadult ki a börtönből, és sokan közülük Cetinjében találtak menedéket.

A Skaljari- és a rivális Kavac-klán közötti véres leszámolások 2014-ben kezdődtek, amikor egyikük 200 kilogramm kokaint lopott el a másiktól, és Spanyolországban rejtette el. A két klán a Latin-Amerikából érkező kokaincsempészet feletti uralomért folytat egymással harcot, és a konfliktus mára már több európai országot is érint, köztük Szerbiát, Boszniát, Görögországot és Olaszországot.