„Gyerekkori álmom válik valóra” – Az X-Faktor sztárja Vikidál Gyula utódjaként lép színpadra

Borbély Richárd, a 33 éves színész-énekes, aki az X-Faktor ötödik évadában vált ismertté, most Vikidál Gyula ikonikus szerepét örökli meg a színházban.

Tíz évvel ezelőtt az RTL tehetségkutatójának élő show-jába került, ahol hetedik helyezést ért el, és azóta is aktívan énekel. A Madách Színház társulatának tagjaként zenés és prózai darabokban is megfordult, többek között Az Operaház Fantomjában, a Lúdas Matyiban, a Koldus és királyfiban, valamint a Négyszögletű Kerek Erdőben is szerepet kapott.

Idén ősszel új kihívás elé néz, hiszen A nyomorultak című darabban Jean Valjean főszerepét fogja alakítani. Ezt a karaktert korábban a Liszt Ferenc-díjas Vikidál Gyula is megformálta, és Borbély Richárd büszke arra, hogy ő veheti át a stafétabotot.

Borbély elmondása szerint gyermekkora óta csodálja Vikidál Gyulát, és most, hogy ő játszhatja a szerepet, kollégákká és barátokká váltak. Vikidál még a fülmonitorját is átadta neki, amit Borbély az István, a király című előadásban használ, mivel kiderült, hogy hasonló a fülkagylójuk, és tökéletesen illik hozzá.

A színész-énekes számára ez a szerep különösen fontos, hiszen gyerekkori álmát valósítja meg azzal, hogy Jean Valjean bőrébe bújhat.