A nyugdíjasok réme ismét gyilkosság miatt került letartóztatásba

Alig egy évvel azután, hogy felmentették egy brutális emberölés vádja alól, B. Róbert újra a rácsok mögött találta magát, ezúttal egy idős szomszédnője meggyilkolása miatt. A férfi korábban a Blikknek mesélt nagyratörő terveiről, és arról, hogy kőművesként szeretne új életet kezdeni egy Borsod megyei kistelepülésen, Füzérkajatán. Azonban a szabadulása után nem sokkal garázdaság és súlyos testi sértés miatt büntetőeljárás indult ellene, és most egy újabb gyilkosság gyanúja miatt került ismét börtönbe.

B. Róbertet tavaly júniusban engedték ki a börtönből, ahol egy másik emberölési ügyben volt vádlott, de a bíróság felmentette. A Blikk interjújában a férfi azt állította, hogy a jogtalan fogva tartása miatt perelni fogja a magyar államot, és egy kistelepülésen, Füzérkajatán szeretne új életet kezdeni. Információink szerint azonban a szabadulása után nem sikerült beilleszkednie, és előbb más bűncselekmények miatt került a hatóságok látókörébe, majd kedden az idős szomszédnője meggyilkolása miatt ismét letartóztatásba került.

A férfi élettársa, aki a szabadulása után befogadta őt, a Blikknek nyilatkozott a történtekről. B. Róbert esete felveti a kérdést, hogy vajon megfelelően mérlegelik-e a hatóságok a kiengedett elítéltek kockázatait, és hogy milyen intézkedéseket kellene tenni a hasonló esetek elkerülése érdekében.