Gyenge játékkal csak döntetlenre voltak jók az angolok

Az angol válogatott csalódást keltő teljesítményt nyújtott, és csak 1-1-es döntetlent ért el a dánok ellen, ami után a szurkolók hangos füttyszóval fejezték ki nemtetszésüket.

Az első komolyabb angol támadásra a 13. percig kellett várni, amelyet Höjbjerg vezetett, de a kapukat nem fenyegette komoly veszély. Nem sokkal később Harry Kane góljával az angolok megszerezték a vezetést, ám ezt követően láthatóan visszafogták a játékot. A dán csapat ezt kihasználva több helyzetet dolgozott ki, és időnként sikerült is beszorítaniuk az angolokat. A fokozott dán nyomás a 34. percben egyenlítő gólt eredményezett.

Az angolok a mérkőzés elején még jól játszottak, de a vezető gól után a dánok vették át az irányítást, különösen az első félidő végére. Az angolok ebben a szakaszban tanácstalanoknak tűntek, és a mérkőzés első 20 percét követően már nem tudtak dominálni, így a dánok egyenlítő góljáig jutottak.

A második félidőben mindkét csapat próbálkozott, de további gólok már nem születtek. Az angolok gyenge játékán a cserék sem tudtak javítani, így a 34. percben kialakult 1-1-es állás nem változott a mérkőzés végéig. Az angol szurkolók a meccs végén kifütyülték a csapatot. Érdekesség, hogy a második félidőben az angolok passzhatékonysága csökkent, 87-ről 86 százalékra, míg a dánoké stabil 88 százalékon maradt.

A C csoport mai mérkőzésein mindkét találkozón 1-1-es döntetlen született. Ezzel a továbbjutás kérdése még nyitott maradt, az angolok 4 ponttal állnak, míg a dánok és a szlovénok 2-2 pontot gyűjtöttek, a szerbek pedig 1 pontot szereztek. A csoportkör utolsó fordulójában az angolok a szlovénokkal, a dánok pedig a szerbekkel mérkőznek meg.