A magyar válogatott németekkel szembeni küzdelme

A magyar labdarúgó-válogatott a Svájc elleni vereség után Németország ellen is megmérette magát, ahol a meccs nagy részében jól tartotta magát, de végül nem tudott pontot szerezni. A német csapat Julian Nagelsmann vezetésével tavaszra kockázatos, támadófocira helyezte a hangsúlyt, amely a Leverkusen és a Stuttgart játékosaira, valamint a Kroos-Gündogan tengelyre épült. A magyar válogatott a svájci meccshez képest jelentős javulást mutatott a meccstervben, a centrum levédekezésében, a védők párharcerősségében és koncentrációjában, valamint a kontrajátékban és helyzetkialakításban.

A magyaroknak a németek világklasszis középpályája ellen a centrum levédése volt a legfőbb feladat, amelyet Nagelsmann taktikája nehezített meg. A magyar válogatott fegyelmezett játékkal és koncentrációval próbálta megakadályozni a németek támadásait, de a kockázatos német játék többször is lehetőséget adott a magyaroknak a kontratámadásokra.

A magyar csapat a németek elleni meccsen kockázatcsökkentő stratégiát alkalmazott, többnyire a hosszú labdákat részesítve előnyben. A magyarok ritkábban építkeztek a védőkön keresztül, inkább a baloldali játékosokra, Dárdaira és Kerkezre támaszkodtak a támadások során. A meccs során a magyar válogatott több jó helyzetet is kialakított, de a szerencse és a kiegyensúlyozott játékvezetés hiánya megakadályozta a bravúrt.

A meccs tempója és a minőségi különbség is a németek javára billentette a mérleget. A német kapus, Manuel Neuer több fontos védést is bemutatott, míg a magyaroknál Willi Orbán hibája vezetett a németek vezető góljához. A magyar válogatott cseréi között nem találhatóak olyan nevek, mint a németeknél, ahol Nagelsmann több kulcsjátékost is be tudott cserélni a meccs során.

A magyar válogatott végül nem tudott pontot szerezni, és a svájci-skót meccs utáni 1-1-es döntetlen után csupán csekély továbbjutási esélye maradt, amely csak Skócia legyőzésével válhatna valóra. A magyar csapatnak a jövőben is folytatnia kell a fejlődést, hogy fel tudjon nőni a nemzetközi mezőny élmezőnyéhez.