Ötvennél is több gólt dobott a magyar női kéziválogatott a juniorvébén

Az Európa-bajnoki címvédő magyar női junior kézilabda-válogatott bejutott a középdöntőbe a szkopjei világbajnokságon, miután csütörtökön kiütéses győzelmet aratott Mexikó felett a csoportkör második fordulójában.

A magyar csapat 54-10-re múlta felül ellenfelét, ezzel biztosítva helyét a következő szakaszban. A nemzetközi szövetség honlapja alapján kiemelkedő teljesítményt nyújtott Vártok Tamara és Gém Léna, akik nyolc-nyolc gólt szereztek, míg Csíkos Luca hét, Török Fanni pedig hat góllal járult hozzá a magabiztos sikerhez. A kapuban Zaj Klára és Lakatos Réka is hét-hét védéssel zárt.

A csoportkör eddigi eredményei között szerepel a Magyarország és Argentína közötti mérkőzés is, amelyet a magyar csapat 39-21-re nyert meg. A következő találkozójukat szombaton a Koreai Köztársaság ellen játsszák.

A világbajnokság menetrendje szerint a középdöntő mérkőzéseit vasárnap, hétfőn és kedden rendezik, a negyeddöntők jövő csütörtökön kerülnek megrendezésre, az elődöntőket jövő pénteken játsszák, míg a helyosztókra jövő vasárnap kerül sor. A középdöntőbe a csoportok első két helyezettje jut tovább.