A forint gyengüléssel indítja a napot

Kis mértékű gyengülést mutat a forint a csütörtök reggeli órákban, az euróval szembeni árfolyama meghaladja a 396-os szintet. A dollár enyhe erősödését tapasztaljuk az euróval szemben, ami általában nem kedvez a forintnak. A piacokon ma jelentős mozgató hírekre nem számítunk.

A forint az euróval szemben 0,1%-os leértékelődést mutat, a jegyzés 396 felett van. A héten többször is megközelítette a forint az euróval szemben a 396-os szintet, a csúcsponton 393,6 volt az árfolyam.

A dollár árfolyama az euróval szemben 0,1%-kal emelkedett, jelenleg 1,073-nál jár. A dollár erősödése általában nem jelent jót a forint számára, de a reggeli órákban tapasztalt mozgásokból még nem vonhatók le messzemenő következtetések. A dollárral szemben a forint 0,3%-os leértékelődést mutat, jelenleg 396 forint 30 fillér az árfolyam.

A régió más valutái, mint a lengyel zloty és a cseh korona, szintén gyengülést mutatnak az euróval szemben, mindkettő esetében kisebb mint 0,1%-os a gyengülés, ami azt jelzi, hogy a régió valutái hasonló tendenciát követnek.

A kínai jüan a dollárral szemben 7 havi mélypontra süllyedt a kínai jegybank kamatdöntése után, jelenleg 1 dollár 7,26 jüant ér. A jegybank a kamatokat történelmi mélyponton tartotta.

A mai nap folyamán a Bank of England kamatdöntő ülése várható, amely elsősorban a font árfolyamát befolyásolhatja, Magyarországon valószínűleg kevésbé érzékelhető a hatása. Az amerikai munkanélküli segélykérelmek adatai is piacmozgatók lehetnek, amennyiben azok eltérnek a várakozásoktól, bár az utóbbi időben ritkán volt erre példa.