Uri Geller és az iráni rakétatámadások

Uri Geller, a világhírű szemfényvesztő azt állítja, hogy szerepet játszott abban, hogy áprilisban az Iránból Izraelre kilőtt rakéták és drónok nem érték el a célpontjukat.

A Jerusalem Postnak adott interjúban, amelyet az RTL és a Blikk is szemlézett, Geller elmondta, hogy részt vett egy titkos hadműveletben, amelynek részleteiről azonban nem árulhat el többet. Azt állítja, hogy a tevékenysége „tényként” hozzájárult ahhoz, hogy az iráni rakéták és drónok ne találják el a céljukat, és Izrael amerikai, brit, francia és jordániai segítséggel 99 százalékban sikeresen hárította el a támadást.

Április 13-án Irán drónokkal és rakétákkal támadta meg Izraelt, ami példa nélküli esemény, hiszen korábban még sosem történt meg, hogy Irán saját területéről indítson támadást az ország ellen. Az akciót válaszlépésként indították a damaszkuszi iráni konzulátus elleni csapásra, amely során két iráni tábornok vesztette életét. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) adatai szerint az irániak több mint 320 légi eszközt indítottak, amelyek közül szinte az összeset sikerült elfogniuk.

Uri Geller, aki korábban úgy vélte, az amerikai űrkutatási hivatal hűtőházában földönkívüli holttesteket látott, leszögezte, hogy részleteket nem tud elárulni a műveletről, mert "minősített műveletről" volt szó, de a részvétele "tény". Hozzátette, hogy nem szeretné az izraeli légierő pilótáinak szerepét leértékelni, mert szerinte "hihetetlen munkát" végeztek, azonban "bizonyos rendszerekhez" neki is volt köze.