Tom Hardy többé nem lesz része a Mad Max filmeknek

Tom Hardy, a Mad Max filmek sztárja kijelentette, hogy nem fog szerepelni a franchise további filmjeiben, így a rajongóknak nem érdemes várniuk a folytatást.

A Mad Max: A harag útja nem érte el a várt kasszasikert, de a díjátadókon mégis nagy figyelmet kapott, ami felvetette a franchise bővítésének lehetőségét. Egy jogi vita, amely a Warner Bros. és a rendező, George Miller között zajlott, akadályozta a kérdés tisztázását. Ennek ellenére a Furiosa, amely a Harag útja előzményeként került a mozikba, már a vásznon debütált. Miller már korábban is utalt rá, hogy két előzmény történetet terveztek, amelyek közül az egyik, a The Wasteland, Max Rockatansky karakterének történetét meséli el egészen a 2015-ös filmig. Habár ez izgalmasan hangzik, a Furiosa sikere döntő lehet a másik előzményfilm sorsában, és mivel a film nem hozta a várt eredményeket, kérdéses, hogy lesz-e folytatás.

A Furiosa költségvetése 168 millió dollár volt, de a film világszerte csak 150 millió dollárt hozott vissza, és mivel a premier szezonja már lezárult, nem várható jelentős bevételnövekedés. A film hamarosan elérhető lesz a VoD platformokon is.

Tom Hardy, aki Max Rockatansky karakterét formálta meg, a Forbesnak adott nyilatkozatában beszélt az esetleges előzmények folytatásáról. "Nem hiszem, hogy meg fog valósulni" - mondta Hardy. Ez különösen csalódást keltő lehet, tekintettel arra, hogy a Furiosa, annak ellenére, hogy nem múlta felül a 2015-ös Mad Maxet, jó kritikai fogadtatásban részesült, de mégis kevés néző döntött úgy, hogy mozijegyet váltson rá.