Skócia és Svájc döntetlent játszott, a magyar csapat még pont nélkül

A skótok és a svájciak 1-1-es döntetlent játszottak, ami azt jelenti, hogy az A csoportban csak a magyar válogatottnak nincs pontja. A skótok a németek elleni súlyos vereség után most határozottabban és bátrabban léptek pályára, míg a svájciak továbbra is ügyes játékukkal hívták fel magukra a figyelmet.

A skótok a meccs elején azonnal nyomást gyakoroltak az ellenfélre, és rövid időn belül két szögletet is elvégezhettek, bár komolyabb helyzetig nem jutottak. A 13. percben McTominay 13 méterről leadott lövését Fabian Schär szerencsétlenül érintette meg, így a labda a svájci kapu jobb felső sarkába vágódott, ezzel megszerezve a skótok vezetését (1-0).

A svájci egyenlítés a 26. percben érkezett, amikor Shaqiri húsz méterről csodálatos gólt lőtt, ezzel kiegyenlítve az állást (1-1). A skótok az első félidő második felében és a második félidő elején is veszélyeztettek, különösen egy szabadrúgás után, amikor Hanley a kapufát találta el.

A második félidőben a játék megfontoltabbá vált, McTominay egy sárga lapot is begyűjtött fölösleges szövegelésért. A skótok továbbra is próbáltak nyomást gyakorolni, ami többek közt szögletekhez és figyelmeztetésekhez vezetett. A 83. percben Embolo majdnem megszerezte a svájciak második gólját, de a találatot les miatt érvénytelenítették.

A mérkőzés végén mindkét csapatnak voltak még lehetőségei, de a végeredmény 1-1 maradt, ami igazságosnak tűnt a látottak alapján. Az A csoportban így Németország áll az élen hat ponttal, Svájc a második négy ponttal, Skócia egy ponttal a harmadik, míg Magyarország még pont nélkül az utolsó helyen. A csoportkör utolsó fordulójában Skócia és Magyarország, valamint Németország és Svájc csap össze.