Rónai Egon: Családi élet és a szeretet fontossága

Rónai Egon, a magyar televíziózás és rádiózás ismert alakja, a BEST magazinnak adott interjúban mesélt családi életéről, gyermeknevelési nézeteiről és arról, hogy feleség iránt érzett szerelme a mai napig töretlen.

A televíziós műsorvezető öt gyermek büszke édesapja, akik közül a két idősebb fiú az előző házasságából származik, míg a két kisebbik fiú és a lánya jelenlegi feleségétől, Zsanettől. Rónai Egon elárulta, hogy felesége, aki az ATV szerkesztője és rehabilitációs gerinctréner is egyben, továbbra is lenyűgözi őt, és szeretnének kettesben eltölteni néhány napot pihenéssel.

A műsorvezető szerint a kapcsolatuk 13 év után is változatlan, és ahogy öregszik, úgy válik egyre romantikusabbá. Gyermekvállalási szándékairól is beszélt, elmondása szerint már fiatalon tudta, hogy szeretne gyerekeket, és végül öt gyermekük lett Zsanettel.

Rónai Egon beszámolt arról is, hogy gyermekei állami kórházban jöttek világra, és pozitív tapasztalataik voltak az egészségügyi ellátással kapcsolatban. Kiemelte, hogy szerencséjük volt, és hálás az orvosoknak. A nagyobbik fiú születésekor műtétre szorult, amelyet egy briliáns kezű fül-orr-gégész végezett el a Heim Pál Kórházban, utókezelésre nem volt szükség.

A család másik fiának is volt egy balesete, amikor egy lószállító kamion hátlapja a lábára dőlt és elvágta a sípcsontját, de szerencsére csak egy kis nyom maradt az esemény után.

Rónai Egon a kórházi várólisták problémájára is kitért, megjegyezve, hogy nem csak az orvos- és műtősnőhiány miatt vannak, hanem azért is, mert nem finanszírozzák kellőképpen a műtéteket.

Végül a diploma értékéről is szót ejtett, hangsúlyozva, hogy a szülők többsége szeretné, ha gyermekük minél magasabbra jutna, és több területen is tehetséges lenne.