Kovács Patrícia a válás utáni összeomlásról és újjászületéséről mesélt

Kovács Patrícia, a válása utáni lelki válságáról és a felépülés útjáról vallott, amely során pszichoterápiára is járt.

Kovács Patrícia és volt férje, Gusztos Péter 2022 nyarán jelentették be, hogy külön utakon folytatják, de a kislányukat továbbra is közösen nevelik. A színésznő szerint a válás óta javult a kapcsolatuk, és Péter új kedvesével is baráti viszonyt ápol, sőt, együtt is nyaralnak. Kovács elmondása szerint bár kilenc évig jól működött a kapcsolatuk, a gyermekük születése után valami megváltozott közöttük. A színésznő a színpadon próbált helytállni, de belül teljesen összeomlott. Egy régi fotóra tekintve rádöbbent, milyen rossz állapotban volt akkoriban.

Kovács Patrícia azt is elmesélte, hogyan sikerült kimásznia a mélypontról. Rájött, hogy nem másokat kell hibáztatnia a helyzetéért, hanem saját magát és döntéseit kell vállalnia. Negyvenévesen úgy döntött, hogy kezébe veszi a sorsát, és elkezdett pszichoterápiára járni, karmikus asztrológiát, angyalozást és jógát is kipróbált, bármit, ami segíthetett. Segítséget kért, és kilenc hónap alatt úgy érezte, újra irányítja az életét, és egy új életet "kihordott", a sajátját.

A változások nem csak lelki, hanem személyes életében is megmutatkoztak. Kovács újra rátalált a szerelemre Medveczky Balázs személyében, és ma már könnyebben elfogadja magát a hibáival és erényeivel együtt. Elmondása szerint korábban mindig meg akart felelni másoknak, ami fulladást okozott neki, és nem tudta meghúzni a határait. Ma már képes nemet mondani, és nem foglalkozik azzal, ha valaki megsértődik. Csak olyan feladatokat vállal el, amiket szeret csinálni, és a baráti köréből is kiválogatta azokat, akikkel valóban jól érzi magát, mérgező kapcsolatokat nem tart fenn.