Katalin hercegné távol maradt az ascoti derbitől

A brit királyi család tagjai közül többen is részt vettek az ascoti derbin, azonban Katalin hercegné nem jelent meg az eseményen, így Vilmos herceg egyedül képviselte a családot.

A múlt héten megrendezett Trooping the Colour parádén, mely a brit uralkodó születésnapját ünnepli, Katalin hercegné meglepetésre részt vett, annak ellenére, hogy rákbetegséggel küzd. Ezért sokan úgy gondolták, hogy a hercegné ismét aktív szerepet vállal a királyi kötelezettségek teljesítésében.

Az ascoti derbi az egyik legnépszerűbb társadalmi esemény a brit elit körében, ahol a résztvevők jellemzően feltűnő kalapokban és elegáns ruhákban jelennek meg. A királyi családból Vilmos herceg, Kamilla királyné és Eugénia hercegnő vett részt az eseményen, de Katalin hercegné nem kísérte el őket.

A People magazin szerint Katalin hercegné jelenléte a Trooping the Colour eseményen nem jelenti automatikusan a királyi teendők teljes körű felvállalását, hiszen továbbra is egészségére koncentrál. A lap forrásai szerint a hercegnének nincs kötelező programja, és nincs rajta nyomás, hogy részt vegyen hivatalos eseményeken.