Jelzőlámpa robbant fel a Lövölde téren, három sérült

A Lövölde téren felrobbant egy jelzőlámpa, aminek következtében három személy megsérült. Az eset kapcsán a rendőrség is vizsgálódik.

Az esemény során három embert a mentők elláttak, majd őket a Honvéd kórházba szállították. Az előzetes vizsgálatok szerint a jelzőlámpa alsó része rövidzárlat miatt robbant fel, és az oszlopa égni kezdett. Az Országos Mentőszolgálat szerint egy férfi nagyobb kiterjedésű, súlyosabb égési sérüléseket szenvedett. A robbanás okát egyelőre nem tudni.

Terézváros polgármestere, Soproni Tamás a Facebookon keresztül tájékoztatta a nyilvánosságot az esetről. Bejegyzésében említést tett arról, hogy a rendőrség eljárást indított az ügyben, és a katasztrófavédelem eloltotta a tüzet.

Soproni Tamás felkérte a jelzőlámpákat kezelő Budapest Közút Zrt.-t, hogy haladéktalanul végezzenek el egy átvizsgálást a kerületi jelzőlámpákon. Posztját azzal zárta, hogy mihamarabbi jobbulást kíván a sérülteknek.

A helyszínen tartózkodók segítségével azonnal körbevették a sérülteket, és a Lidl dolgozói nagy üveges vizeket, jeget, panthenolt vittek oda. Két járókelő "lezárta" a helyszínt, és hívták a mentőket, rendőröket, tűzoltókat. A Lidlben is elment az áram, az üzletet azonnal kiürítették.

Az ügyben az Országos Mentőszolgálatnak is küldtek kérdéseket. A Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette a történteket, és tájékoztatták lapunkat, hogy adatgyűjtést végeznek, a körülmények tisztázása jelenleg is tart. A Telex a rendőrségtől megtudta, hogy a robbanás után az oszlop égni kezdett, illetve három ember megsérült, és a rendőrség szerint a berobbanás okát egyelőre nem tudni, jelenleg is adatokat gyűjtenek.