Jackie Kennedy és az elnöktestvér titkos viszonya

Egy frissen megjelent könyv új megvilágításba helyezi Jackie Kennedy és Arisztotelész Onasszisz házasságát, valamint feltárja a volt first lady és John F. Kennedy öccse, Bobby Kennedy közötti viszony részleteit.

Jackie Kennedy, az amerikai elnök özvegye, nehéz időszakot élt meg férje, John F. Kennedy 1963-as meggyilkolása után. Maureen Callahan író legújabb könyvében, az Ask Not: The Kennedys and the Women They Destroyed című műben a Kennedy család múltját és a first lady életének eddig kevésbé ismert részleteit tárja fel. A könyv szerint Jackie Kennedy és Bobby Kennedy közötti kapcsolatot a közös trauma kötötte össze, és éveken át tartó szexuális viszonyuk volt.

Callahan szerint ha a viszony nyilvánosságra került volna, botrány lett volna a vége, de a tragédia miatt titokban tartották. Jackie Kennedy és Bobby Kennedy viszonya a férfi 1968-as elnökválasztási kampánya után ért véget, ekkor ismerkedett meg Jackie Kennedy Arisztotelész Onasszisz görög-argentin vállalkozóval.

Arisztotelész Onasszisz és Jackie Kennedy házassága

Onasszisz, aki a világ egyik leggazdagabb embere volt, 1968-ban vette feleségül Jackie Kennedyt. A házasságukat egy 170 kitételt tartalmazó szerződés is szabályozta, amelyben többek között a szexuális életükre vonatkozó megállapodások is szerepeltek. Callahan könyvében leírja, hogy Onassisz olykor bántalmazta Jackie Kennedyt, és megalázta őt szexuálisan is. A milliárdos biszexuális volt, és fizetett fiatal férfiaknak a szexuális szolgáltatásaikért.

A házasságuk az első években boldognak tűnt, de végül megromlott a kapcsolatuk. Onassisz gyakran prostituáltként kezelte Jackie Kennedyt, és sértegette őt a vendégek előtt. A vállalkozó korábban viszonyt folytatott Maria Callas operaénekesnővel is, és Jackie Kennedy attól tartott, hogy férje megcsalja vele.

Jackie Kennedy trauma és gyász

Jackie Kennedy a férje elleni merénylet következtében tartós idegi sérülést szenvedett, és PTSD-t diagnosztizáltak nála. Egészségügyi állapota akkor sem volt jó, amikor a National Enquirer címlapján megjelent egy kép róla, amelyen fel volt puffadva a hasa. Ezután szigorú diétára fogta magát, ami pánikrohamokhoz vezetett, és kórházba került.

Onasszisz nem törődött felesége állapotával, és a depressziójával, hanem elhunyt fia miatt bánkódott és inni kezdett. A kapcsolatuk 1975-re végérvényesen megromlott, és Jackie Kennedy kész volt elhagyni férjét, de Onasszisz 1975 márciusában meghalt. Jackie Kennedy így ismét özvegy lett, és a világ egyik leggazdagabb nőjévé vált.