Indiai vendégmunkás tragédiája Olaszországban

Elhunyt egy indiai mezőgazdasági munkás Olaszországban, akit súlyos munkabaleset után a lakása elé hagytak a levágott karjával.

Egy indiai vendégmunkás életét vesztette Olaszországban, miután munkaadói nem vitték kórházba a munkahelyén elszenvedett baleset után, hanem otthona elé dobták, levágott karját is maga mellé helyezve. Satnam Singh, aki évek óta dolgozott Olaszországban, egy Latina település melletti dinnye- és cukkinit termesztő gazdaságban szenvedett balesetet, ahol feketén foglalkoztatták.

A tragédia hétfő délután történt, amikor Singh karját egy csomagológép kapta be és vágta le. A baleset után a munkaadók nem hívták ki a mentőket, helyette egy kisbuszra tették, amely nem a kórházba, hanem Singh lakásához vitte, ahol eszméletlen állapotban, a levágott karjával együtt az aszfaltra dobták.

A mentőket végül az áldozat egyik kollégája, egy szemtanú hívta ki, akinek köszönhetően Singh mentőhelikopterrel került egy római kórházba. Ott kedden több műtétet is elvégeztek rajta, azonban a sérülések és a nagyfokú vérveszteség következtében szerdán életét vesztette. A férfi barátai által Navinak nevezett Singh halála miatt munkáltatói ellen segítségnyújtás elmulasztása és emberölés gyanújával indult nyomozás.