Több sör, nagyobb tévé, mindent megveszünk a foci Eb alatt

A foci Európa-bajnokság alatt jelentősen megnő a különféle termékek iránti kereslet, legyen szó élelmiszerekről, szurkolói kellékekről vagy akár televíziókról.

A labdarúgó Európa-bajnokság hatására a Lidl szerint kétszámjegyű növekedést mutatnak a nassolnivalók és italok eladásai. A magvak, chipsek, üdítők és sörök iránti kereslet egyaránt emelkedett, az akciós termékek pedig különösen népszerűek a vásárlók körében. A Lidl, mint az UEFA EURO 2024 hivatalos partnere, közösségi meccsnézéseket szervez a Kopaszi-gáton. A Blikk Árfigyelő rovata szerint a Lidl Kania light majonéz 359 Ft/db/400 g (898 Ft/kg) áron kapható, ami az akciós élelmiszerek közé tartozik.

A CBA kommunikációs igazgatója, Fodor Attila szerint a sportesemények pozitívan befolyásolják a forgalmat, ahol az ásványvizek eladása akár 50 százalékkal is nőhet. A SPAR kommunikációs vezetője, Maczelka Márk azonban úgy véli, hogy a foci-Eb miatti keresletnövekedés még nem jelentős, és a meleg időjárás is hozzájárul a nagyobb bevásárlásokhoz. A Spar Karaván sajt 4290 Ft/kg áron szerepel az akciós termékek között.

A Tesco sajtóosztályának információi szerint a szurkolói kiegészítők, mint például a hivatalos Eb-kabalafigurák és a magyar zászlós sapkával ellátott macik iránt is fokozódik az érdeklődés. A Tesco friss sertéscombja 1319 Ft/kg áron kínálja az egyik legjobb akciós élelmiszerárat a június 26-ig tartó időszakra.

Az Auchan a Magyar Labdarúgó-szövetséggel kötött partneri együttműködés keretében különleges termékekkel és nyereményjátékkal készül az Eb-re, és jelentős forgalomnövekedést tapasztalnak a tévék és hangtechnikai berendezések terén. Az Auchan vöröshagymája 288 Ft/kg áron elérhető, ami az akciós élelmiszerek között említésre méltó.

A sörök esetében az Aldi szerint a nyári meleg és a sportesemények egyértelmű forgalomnövekedést eredményeznek, ahol a gyümölcsös ízesítésű és radler típusú sörök iránti kereslet kiemelkedő. Az Aldi csirke alsó vagy felső combját 929 Ft/kg áron kínálja, ami a legjobb akciós élelmiszerárak között van.

A Penny extra figyelmet fordít a kiemelt sporteseményekre, és a vásárlók a jól ismert márkákat és a kedvező ár-érték arányú sajátmárkás termékeket részesítik előnyben. A Penny görögdinnyéje 249 Ft/kg áron kapható, ami a június 20-tól érvényes akciós élelmiszerárak között szerepel.

A Hisense felmérése szerint a magyar háztartásokban a tévék iránti kereslet fokozódik a nagy sportesemények kapcsán, ahol az ár a legfontosabb szempont, és a legtöbben maximum 150 ezer forintot szánnak rá. A Gorenje Magyarország Kft. ügyvezetője, Füle Norbert szerint a sportesemények katalizátorként hatnak a televízióvásárlásra, és idén akár félmillió új készülék is gazdára találhat.