Walesi vagy montenegrói csapat ellen kezd a BL-ben a Ferencváros

A Ferencváros a walesi The New Saints FC vagy a montenegrói FK Decsics csapatával találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában. A szerdai sorsoláson, Nyonban a bajnoki ágon 24 együttest sorsoltak 12 párba, ahol a három nyolcas csoport mindegyikében négy kiemelt és négy nem kiemelt csapatot vagy párost helyeztek el.

A magyar bajnok Ferencváros kiemeltként az első forduló egyik párosításának győztesével, a walesi vagy montenegrói csapattal kerül össze. Az FTC a nemzetközi kupaporondon elért eredmények alapján először csatlakozik be a második selejtezőkörben a Bajnokok Ligája küzdelmeibe, így az első körben nem kell pályára lépnie.

Az első kör párosításait június 18-án, kedden sorsolták ki, ahol többek között a Fradit tavaly az első fordulóban kiejtő feröeri KÍ Klaksvík a luxemburgi Dudelange csapatával kezd, továbbá a román bajnok FCSB és a szlovák Slovan is bekapcsolódik a küzdelembe.

A párharcokat július 23-24-én, illetve július 30-31-én rendezik, és a Ferencváros hazai pályán kezdi meg a küzdelmet a Groupama Arénában. A selejtező négy fordulón át tart, tehát a második körtől kezdve három párharc győzelmére van szükség a 36 csapatos csoportszakasz eléréséhez. A Bajnokok Ligája főtáblájára összesen hét csapat jut be, ebből öt a bajnoki, kettő pedig a nem bajnoki ágról.

A 2025-ös Bajnokok Ligája döntőjét május 31-én rendezik meg a müncheni Allianz Arenában.