Utazás a szakállam körül – gondolatok borotvatesztelés közben

A HVG BrandLab szerkesztősége tesztelésre kapott egy Braun Series 9 PRO+ borotvát, amelyet a csapat egyetlen bajszos szerkesztője próbált ki, és megosztotta tapasztalatait.

A borotválkozást és a bajuszviselést kalandként élő szerkesztő a 90-es években gyerekként a kecskeszakállat és a teljesen simára borotvált arcot divatosnak látta, míg a borosta akkor még nem volt menő. Manapság azonban a borosta és a favágó szakáll is divatba jött, így elérkeztünk az arcszőrzetek legdemokratikusabb időszakába.

A szerkesztő a Braun Series 9 PRO+ borotvát tesztelte, amely ígérete szerint a leghalványabb árnyéktól is megszabadít. A borotva kényelmes fogású, és a szerkesztő szerint nagyobb biztonságérzettel tölti el a használata, mint a régebbi, olcsóbb gépeké. A borostáját foltmentesen és gyorsan távolította el, anélkül, hogy irritációt okozott volna az érzékeny bőrén.

A borotva 10 000 mikrorezgéses Sonic és AutoSense technológiával rendelkezik, amely érzékeli a szőrzet sűrűségét, és ennek megfelelően vágja a szőrszálakat. A Direct & Cut és a ProLift pengék, valamint a SkinGuard bőrvédő fémsávja is hozzájárulnak a kényelmes és biztonságos borotválkozáshoz.

A borotvafej 40 fokos szögben billen, de van egy másik kapcsoló, amivel fix pozícióban tartható, ami segít a nehezen elérhető területek borotválásában. A szerkesztő külön kiemelte a beépített precíziós ProTrimmer funkciót, amely a bajusz alatti részek precíz borotválását teszi lehetővé.

Az akkumulátor megbízhatósága is kiemelkedő, a szerkesztő szerint 3-4 használatot is kibír újratöltés nélkül, ami 60 perces üzemidőt jelent. Összességében a szerkesztő lenyűgözött volt a borotválkozás élményével, és úgy érzi, a készülék beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

A teszt során nem került kipróbálásra a SmartCare nevű töltőegység, amely tisztítja és szárítja a borotvát töltés közben. A gyártó 5 éves garanciát és 90 napos pénzvisszafizetési garanciát is kínál a termékre.