Bolgár elnök távozott a találkozóról négy perc várakozás után

Rumen Radev bolgár elnök négy perc várakozás után elhagyta a helyszínt, ahol a montenegrói miniszterelnök, Milojko Spajić fogadta volna.

Radev először Jakov Milatovićcsal, Montenegró elnökével találkozott, majd a tervek szerint következett volna a Spajićcsal való megbeszélés a kormány épületének fogadótermében. Azonban a bolgár államfő nem volt hajlandó tovább várni, és a rövid várakozás után távozott az épületből.

A montenegrói kormányszóvivő elmondása szerint Spajić, bár sűrű programja ellenére is szerette volna fogadni Radevet, korábbi megbeszélése miatt 3 percet késett. A bolgár elnök szóvivője egy helyi lapnak nyilatkozva kijelentette, hogy teljesen természetes, ha az államfő visszautasít egy olyan találkozót, amelyre a házigazda nem áll készen.

Radev kétnapos montenegrói látogatása során kifejezte Bulgária támogatását Montenegró uniós csatlakozási törekvései iránt. Spajić korábban már várakoztatott egy másik külföldi vendéget is, Zoran Janković ljubljanai polgármestert, aki márciusban fél órát várt rá, mielőtt elhagyta volna a meghiúsult találkozó helyszínét.