A vízen száguldó Abarth hajó – bemutatkozik az Offshore

A kultikus autómárka, az Abarth most egy különleges hajóval lepi meg rajongóit, amely a jachtok tökéletes kiegészítője lehet. Az Abarth Offshore-t Monacóban mutatták be, és a gyártó 75. évfordulójának tiszteletére készült.

Az Abarth híres autóiról, de most egy új területen is megmutatja magát. Az Abarth Offshore egy olyan vízi jármű, amelyet elsősorban jachtok mellé terveztek, mintegy tenderként. Monacóban, ahol a luxus és az extravagancia otthona, került sor a bemutatóra, ami tökéletes helyszín, tekintettel arra, hogy a kis hercegségben számos jacht található.

Az Abarth Offshore projektje azért is különleges, mert a márka idén ünnepli fennállásának 75. évfordulóját. Ebből az alkalomból az olasz Car Off Shore céggel karöltve fejlesztették ki ezt a 230 lóerős, 107 km/órás (58 csomós) végsebességre képes hajót.

A hajó külseje az Abarth autókra jellemző dizájnelemeket viseli, beleértve a fényszórókat, a logót és még a keréktárcsákra emlékeztető részleteket is. A hajó kipufogórendszere az olasz Riva motorcsónakgyártótól származik, így nem csak a kinézet, hanem a hangzás is autentikus.

Az Abarth első hajója elegáns metálzöld színben debütált, de a Car Off Shore kínálatában a Fiat 500 ihlette csónakok is megtalálhatók, többféle színben. Az Abarth Offshore árát még nem közölték, de az ismert, hogy a gyártást 500 darabra limitálták.