A magyar válogatott nyugalomban készül a sorsdöntő meccsre

A magyar labdarúgó-válogatott a németországi Weiler-Simmerbergben készül a következő Európa-bajnoki csoportmérkőzésre, melynek előkészületeit a csodálatos Boden-tó közelében végzik.

A magyar válogatott számára fontos lehet a közelgő, házigazda elleni Eb-csoportmérkőzés. A csapatot fogadó Weiler-Simmerberg és környéke békés környezetet biztosít a felkészüléshez. A szerkesztőségünk által meglátogatott helyszínek között szerepelt München, Köln, Gelsenkirchen és Stuttgart is, végül a Boden-tóhoz érkeztek, mely lenyűgöző látványt nyújtott a naplementében.

A keddi sajtónyilvános edzés során csak a gyakorlás kezdeti szakaszát tekinthették meg az érdeklődök, így a taktikai felkészülés részleteibe nem nyerhettek betekintést. Szoboszlai Dominik állapota javulni látszik, míg Loic Nego és Balogh Botond továbbra sem edzett a csapattal, így játékuk a következő mérkőzésen kérdéses.

A Weilerbe vezető út során a környező hegyek, legelők és tehéncsordák nyugalmat sugárzó látványa fogadta a csapatot. A helyi sajtkülönlegességek és desszertek széles választéka mellett a helyi sörfőzdék is vonzóak lehetnek a látogatók számára, bár a boltok és cukrászdák nyitvatartása időzítést igényelhet.

A városi forgatag után Weiler-Simmerberg nyugalma segítheti a válogatottat a koncentráció megőrzésében, és a csapatnak így könnyebb lehet kizárnia a külső zavaró tényezőket. A németek elleni meccsen azonban a csapatnak oda kell figyelnie az egyéni hibák elkerülésére, amelyek a Svájc elleni mérkőzésen problémát jelentettek.

A csoportkör 2. fordulójában Magyarország a német válogatottal mérkőzik meg Stuttgartban, élőben követhető az Indexen. A csoport állása jelenleg úgy alakul, hogy Németország és Svájc 3-3 ponttal vezet, míg Magyarország és Skócia még pont nélkül áll. A magyar szurkolók is elindultak Stuttgartban, hogy támogassák a válogatottat a sorsdöntő találkozón.

A Németország elleni mérkőzés kiemelt kockázatú, így nagy rendőri készültség várható Stuttgartban, ahol a beharangozott 2500 fős különítmény szerdán meg is jelenik a város utcáin. A rendőrség a Carpathian Brigade nevű erőszakos huligáncsoport megjelenésére is számít.

Európa-bajnokság, A csoport

2. forduló

18.00: Magyarország–Németország (Stuttgart) – élőben az Indexen!

21.00: Skócia–Svájc (Köln)

Az első fordulóban

Magyarország–Svájc 1–3

Németország–Skócia 5–1

A csoport állása: 1. Németország 3 pont (5–1), 2. Svájc 3 (3–1), 3. Magyarország 0 (1–3), 4. Skócia 0 (1–5)

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!