Végre befutott egy megfizethető csúcstelefon

Ahogy az várható volt, a nyár beköszöntével megérkezett a Honor számozott szériájának új generációja, amelyet Párizsban mutattak be nemzetközileg, hasonlóan a Honor 90-hez. A Honor 200 tovább emeli a tétet, a Pro változat pedig szinte minden prémium funkciót kínál kedvezőbb áron.

A Honor 200 Pro egy meglehetősen szűkös dobozban érkezik, amelyben csak a SIM-tű, USB-C adatkábel és a készülék található, tok nélkül, ami különösen fájó pont, mivel utólag szinte lehetetlen beszerezni. A készülék hajlított kijelzőt és hátlapot, valamint fényesre polírozott alumíniumkeretet kapott, a fogása kényelmes, de a matt hátlap csúszóssá teszi, ami miatt könnyen kicsúszhat a kezünkből. Ez a gyakorlatban is előfordult a tesztidőszak alatt, ami extra védelem szükségességét hangsúlyozza.

Az előlapot egy 6,78 hüvelykes, 1224 x 2700 képpontos, akár 120 hertzes képfrissítésű, HDR tartalmaknál akár 4000 nites OLED-panel borítja, 3830 hertzes PWM-fénytompítással, ami kevésbé fárasztja a szemet. A kijelző alá épített ujjlenyomat-olvasó gyors és kényelmesen pozicionált. A Honor 200 Pro belsejében a Snapdragon 8s Gen 3 chip dolgozik, amely közel áll a Snapdragon 8 Gen 3 teljesítményéhez, és 12 gigabyte memória, valamint 512 gigabyte tárhely támogatja. A készüléken a MagicOS 8.0 fut, amelyre három évig várhatók frissítések. A Honor 200 Pro a Magic6 Próban debütált szoftveres funkciókat is megkapta.

A Honor 200 Pro kameraegységei között egy 50 megapixeles főkamera, egy 50 megapixeles telefotó kamera és egy 12 megapixeles nagy látószögű kamera található. Az előlapon egy 50 megapixeles és egy két megapixeles mélységérzékelő kamera van, utóbbi jelenlétét azonban kérdésesnek találják. A hátlapi kamerákkal 4K@60fps videózás lehetséges, az előlapi kamera azonban csak 30fps-ig képes, és nem támogatja a Harcourt portrémódokat.

A 5200 milliamperórás akkumulátor ellenére a készülék átlagos használat mellett a nap végére lemerül, körülbelül öt órás képernyőidőt biztosítva. A képfrissítés csökkentése javíthat az üzemidőn, de ezek kompromisszumokat jelentenek a 300 ezer forintos árhoz képest. A készülék vezetékesen 100 wattig, vezeték nélkül 66 wattig támogatja a gyorstöltést, de csak Honor-töltőkkel. A Honor 200 Pro így is az év egyik legjobb ár-érték arányú telefonja lett, figyelembe véve a kialakítást, az IP65-ös por- és vízállóságot, a kijelző minőségét, a teljesítményt és a kamerás képességeket. A Honor 200 és Honor 200 Pro már elérhető a hazai viszonteladóknál fekete és fehér színekben.