Wes Anderson új kémfilmjének forgatása befejeződött

Németország adott otthont Wes Anderson Oscar-díjas rendező legújabb filmjének forgatásának, ahol egy ígéretes szereplőgárdát sikerült összegyűjtenie.

Az IGN információi szerint a rendező nem kockáztatott a színészek kiválasztásával, hiszen a legtöbb szereplő már korábban is együtt dolgozott vele, és Hollywood nagy nevei közé tartoznak. A film főszerepét Benicio del Toro játssza majd, de a nézők viszontláthatják a vásznon Scarlett Johanssont, Riz Ahmedet, Willem Dafoe-t, Tom Hankst, Benedict Cumberbatchot és a gyakran visszatérő Bill Murray-t is.

Michael Cera is csatlakozik a szereplőgárdához, aki bár új arc a rendező munkáiban, kétségtelenül illeszkedik majd Anderson esztétikájába. A rendező elmondása szerint a filmen száz olyan ember dolgozott, akik korábban is részt vettek más filmjeiben, és az újoncok számára a forgatás módja furcsának tűnhet.

Anderson ezúttal egy sötét kémtörténetet visz vászonra, amelyben egy apa-lánya kapcsolatot is feldolgoz. A film bemutatójáról egyelőre még nincs információ.

Németországban nemrégiben egy másik, valóságos kémjáték is zajlott, amelyben a vád szerint egy csoport tervei között szerepelt, hogy elrabolják Olaf Scholz német kancellárt és bemutatják a tévében, abban reménykedve, hogy így még többen csatlakoznak hozzájuk. Huszonhat embert vádolnak erőszakos puccs kitervelésével Németországban, köztük nyolc Reichsbürger szélsőjobboldali szervezet tagját. A gyanúsítottak, akik között sztárszakács, csillagász és orvos is van, tagadják a vádakat. A tárgyalásukra nagyon szigorú biztonsági intézkedésekkel kerül sor. A csoport vezetője, aki magát XIII. Reuss Heinrich hercegként emlegette, szintén tagadja, hogy emberölési tervet készített volna elő. A puccsisták tervei között szerepelt, hogy Reuss herceg lesz az új államfő, és békeszerződést kezdeményeznek volna a második világháborút megnyerő szövetséges hatalmakkal. Az ügyészek szerint Reuss herceg megpróbált találkozni az orosz kormány képviselőivel is, hogy támogatást szerezzen a puccshoz.

Egy másik incidensben, amely Lengyelország és Németország közötti feszültséget okozott, a lengyel határőrség azzal vádolja a német rendőrséget, hogy egy afgán menedékkérő családot a lengyel fél értesítése nélkül visszaszállított Lengyelországba. Az ügyben már Donald Tusk lengyel miniszterelnök is exponálta magát, és beszélni fog Olaf Scholz német kancellárral az esetről. A lengyel határőrség szerint a német rendőrök megsértették a két ország hatóságai közötti együttműködés alapelveit. A német rendőrség szerint ők értesítették a lengyel határőrséget, de választ nem kaptak, így végül a családot a határra szállították. Az incidens a legfelsőbb szintekig jutott, Tomasz Siemoniak lengyel belügyminiszter is meg akarja tárgyalni a történteket német kollégájával, Nancy Faeserrel.

A német gazdaság helyzete továbbra is változékony. A ZEW német gazdaságkutató intézet júniusi hangulatindexe szerint a következő hat hónapra vonatkozóan a német gazdaság helyzete kevésbé javult, mint amit az elemzők vártak. A júniusi mutatószám 47,5 pontra emelkedett a májusi 47,1 pontról, míg az elemzők 49,6 pontot vártak. A német gazdaság jelenlegi helyzetére vonatkozó index mínusz 73,8 pontra romlott a májusi mínusz 72,3 pontról, szemben a szakértők által várt mínusz 65 ponttal. Az euróövezetre vonatkozó júniusi gazdasági hangulatindex azonban pozitívabb képet fest, 51,3 pontra emelkedett a májusi 47 pontról, ami meghaladja az elemzők 47,8 pontos várakozását.