Orlando, a mexikói humorista, aki beleszeretett Budapestbe

Orlando, aki csak ezt az egy nevét szeretné használni, közel tíz éve érkezett Magyarországra Mexikóból, és azóta is itt él. Egy karibi kísérlet után visszatért Budapest VIII. kerületébe, ahol most humorista karrierbe kezdett, és Instagramon is egyre népszerűbb, ahol már több mint 15 ezer követője van.

Orlando 2014-ben érkezett Magyarországra, egy kis nyugat-európai kitérő után. Mexikóban pénzügyi menedzsmentet tanult, majd gyakornoki helyet keresve Budapestre került. Kezdetben egy barátjánál élt, és a nyolcadik kerület egyik lepukkant utcájában találta magát. A környék akkoriban még kétes hírű volt, de Orlando mégis otthon érezte magát, néha még Mexikóvárosnál is biztonságosabbnak tűnt neki.

Orlando szerint Mexikóváros és Mexikó is sokat változott az elmúlt tíz évben, de ő mégsem vágyik vissza. Mexikóban született és ott él a családja, de Budapesten érzi igazán otthon magát. Buenos Airesben töltött gyerekkorának tapasztalatai is hozzájárultak ahhoz, hogy ne kötődjön túlságosan a szülőhelyéhez, és nyitott legyen az új kultúrák iránt.

Budapesten Orlando tudatosan kereste a magyarok társaságát, hogy jobban megismerje a kultúrát és a mentalitást. Pálinkát érkezése másnapján kóstolt először, egy punk koncerten, ahol először ijedten, de végül barátságos társaságban ismerkedett meg ezzel az itallal. Habár a pálinkát nem kedveli különösebben, a magyar borokat és különösen a fröccsöt annál inkább, amit az emberiség egyik legfontosabb találmányának tart.