Kevin Costner fiát választotta egy szerepre, de nem akarja Hollywoodba lökni a gyerekeit

Cannes-ban debütált Kevin Costner négy részes westernfilm-sorozatának első része, amelyben a 15 éves Hayes Costner is szerepel, előzetes tapasztalatok és meghallgatás nélkül.

A Horizont: Egy amerikai eposz című sorozatot Kevin Costner rendezte, írta és a főszerepet is ő játssza. A film Cannes-i bemutatóján a színész-rendező elárulta, hogy saját gyermekét, Hayest választotta ki egy szerepre, aki korábban nem rendelkezett színészi tapasztalattal és nem is vett részt castingon.

Costner elismerte, hogy döntése mögött részben önző indítékok álltak. "Ő egy gyönyörű, csendes fiú. És én nem olyan ember vagyok, aki benyomja a filmszakmába a gyerekeit. Tisztában vagyok vele, hogy rengeteg fiatal színész van, aki ölni tudna azért, hogy ebben a filmben szerepelhessen. Nem akarom elvenni tőlük ezeket a szerepeket, csak hogy a saját gyerekeimet bejuttassam" – nyilatkozta a Today című tévéműsorban.

Hayes a filmben csak egy kisebb szerepet kapott, és az összes jelenetét két hét alatt felvették. Costner szeretett volna minél több időt tölteni fiával, ezért döntött úgy, hogy bevonja a forgatásba. "Önző módon azt akartam, hogy egész héten velem legyen, végül két hétig volt. Minden nap együtt mentünk kocsival a forgatásra és beszélgettünk" – mesélte a színész, aki fia alakítását is méltatta.

Costner hozzátette, hogy bár Hayesnek nem volt sok tapasztalata, nagyon szépen játszik a filmben. "Van egy igazán bonyolult jelenet, amiben nemességet mutat, van benne valami abszolút végzetesség. Ez az, amit az ember a fiától vár. Ez az, amit nem akarsz, hogy a fiad megtegyen, de végül büszke vagy arra, ha meghozza ezt a döntést" – mondta Costner, aki a film fesztiválpremierjén öt gyermekével jelent meg.