Generali Gyerek Sziget: Három nap a családoknak

Véget ért az iskola, és ezzel egy időben kezdetét veszi a Gyerek Sziget, ahol három napon át a családokat vásári forgatag, énekesek, zenészek, bohócok, artisták és mesteremberek várják reggel 10-től este 18-ig.

Június 21-23. között kerül megrendezésre a Generali Gyerek Sziget, ahol a Generali Nagyszínpadon már péntek délelőtt kezdetét veszik a koncertek a Kiflihajó produkciójával, délután pedig a Kalimpa Színház mesekoncertjét és Halász Judit fellépését élvezhetik a látogatók. A hétvége folyamán többek között az Apacuka együttes, a Kiskalász, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, valamint Grecsó Krisztián zenés-táncos-verses gyerekelőadása szórakoztatja a közönséget.

A legkisebbeket Babajátszóház várja, ahol szakemberek segítségével mozgásfejlesztés és tanácsadás is igénybe vehető. Az újdonságok között szerepel a Gymnathlon program a sport szerelmeseinek, és a Generali Nagy Családi Kalandjáték, ami ügyességi, logikai és kreatív feladatokkal várja a résztvevőket. A játék végén a The Human Safety Net Adománybüfében palacsintát, limonádét és hotdogot fogyaszthatnak a látogatók egy nyári szülő-gyermek tábor megvalósítása érdekében.

Az anyukák a Maminbaba hordozós fitness programban vehetnek részt, az ugrálni vágyókat az Óriás Ugrálóvár és a Generali Akadálypálya várja. A Cserkésztáborban számháborúzni, a Társas játszó sarokban pedig különféle társasjátékokkal játszani lehet. Kukutyinban régi mesterségek elevenednek meg, a Kézműves Palotában alkotókedvűek találhatnak elfoglaltságot, az Állatsimogatóban pedig a vidéki állatvilág képviselőivel, mint például Szellő és Frufru a welsh pónik, és Zserbó a csacsi, találkozhatnak a gyerekek.

A Gyerek Paradicsomban a gyerekek zöld szemléletet sajátíthatnak el, például mézgyűjtéssel és vadonlessel, és a Gasztrokalandok keretében saját receptjeiket is elkészíthetik. Lehetőség nyílik kertészkedésre, madarakkal ismerkedésre, papírmerítésre, sárkányt lengetésre, és a megunt pólók is újjászülethetnek táska formájában. Az emlékeket virágos képeslapok formájában vihetik haza a látogatók, míg a szülők a Generali Egészségügyi Szűrőbuszban ingyenes szűrővizsgálatokon vehetnek részt.

A Gyerek Sziget cirkuszában bohóctréfák, bűvészmutatványok és zsonglőrtrükkök szórakoztatják a közönséget, ahol a gyerekek akár porondra is léphetnek. Rolando Bűvészmester és Társa a legtitkosabb trükkökkel készülnek, amelyekbe csak szigorú titoktartás mellett avatják be a bátrabbakat. A Rippel Brothers gumiasztalos, rugalmas kifutós és levegőakrobatikás mutatványai újabb lehetőségeket nyitnak meg a repülésre vágyóknak. A Kezes-lábas Játszóházban roncsbringákból készült játékokkal és biciklivel hajtott eszközökkel próbálhatják ki magukat a látogatók, míg a BUDAPEST Mini óriás játszóbuszban a főváros épületeit ábrázoló képeslapokat és könyveket készíthetnek, és értékes budapesti nyereményekre tehetnek szert. A részletes program és további információk a www.gyereksziget.hu oldalon találhatók.