Plasztikai sebész feleségét műtötte halálra

Letartóztatták és emberöléssel vádolnak egy floridai plasztikai sebészt, aki saját feleségét műtötte, azonban a nő a beavatkozást követően életét vesztette.

A floridai seriff hivatala hétfőn tette közzé, hogy őrizetbe vették a 41 éves dr. Benjamin Jacob Brownt, aki feleségét saját kezűleg operálta meg, és a beavatkozás következtében a nő meghalt még 2023 novemberében. A plasztikai sebészt gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják.

A tragikus események előzményeként Florida állam egészségügyi minisztériuma már korábban, a múlt hónapban sürgősségi intézkedésként korlátozta Dr. Brown orvosi engedélyét. A dokumentumok szerint a nő többféle szépészeti beavatkozásnak is alávetette magát a végzetes nap folyamán, többek között kétoldali kar zsírleszívásnak, ajakinjekcióknak és füligazítási eljárásoknak.

A nyomozás során kiderült, hogy a beavatkozások előtt a nő maga készítette el a lidokain oldatot, amit aztán állítólag férje, Dr. Brown adott be neki. Azonban az állam szerint nincs dokumentáció arról, hogy az oldatot megfelelően állították volna elő.

A műtét során a nő nyugtalanná vált, végtagjai rángatózni kezdtek, mire a sebész "koncentráltabb" lidokain oldatot fecskendezett a felesége arcába és ajkaiba. Ezt követően a nő látása homályosodott, majd csak "narancssárgát" látott, és rohamot kapott. A műtőben lévő asszisztensek többször jelezték a sebésznek, hogy mentőt kellene hívni, azonban a sebész ezt elutasította, és több mint 10 percet várt, miközben a nő azonnali orvosi segítségre szorult. A nő szíve leállt, és bár sikerült újraéleszteni, hét nappal később elhunyt a kórházban.