Gyors Transzformációs Terápia és a tudatalatti hatalma

Mullholland Eszter, a Gyors Transzformációs Terápia (RTT) egyik kevés magyarországi alkalmazója, aki Marisa Peer módszerét sajátította el, mely gyorsabb eredményeket ígér, mint a hagyományos pszichoterápiás vagy hipnózisos kezelések. Az RTT a hipnoterápia, neurolingvisztikus programozás, pszichoterápia és kognitív viselkedésterápia elemeit ötvözi, és segít hozzáférni a tudatalattihoz, amely életünket 95 százalékban irányítja.

Mullholland Eszter előadása, mely a Szarvasi Könyvtár YouTube-csatornáján jelent meg, és A gondolataink formálják életünket címmel közel 129 ezer megtekintést ért el, nagy sikert aratott a közönség körében. Az előadás karizmatikus, szórakoztató és őszinte volt, ezért gyorsan terjedt az interneten. Eszter szerint a tudatalattink mindenről lenyomatot készít, és ezek a lenyomatok irányítanak minket, akár gyerekkori traumák vagy negatív megjegyzések formájában is.

Az RTT kezelések során a meditációhoz hasonló ellazult tudatállapotba kerülünk, és így érjük el a psziché mélyebb rétegeit. Eszter hangsúlyozza, hogy hipnózisban is képesek vagyunk visszatérni a valóságba, és senkit sem lehet olyasmire kényszeríteni, amit nem akar. Az RTT során a théta szintre kerülünk, ahol az agyhullámok lassulnak, és itt keressük meg a problémák gyökereit, amelyek gyakran gyerekkorból erednek.

Egy átlagember naponta 50-70 000 gondolatot generál, és ezek a gondolatok határozzák meg életszemléletünket és attitűdünket. Eszter szerint a negatív gondolatokat felül lehet írni, és az RTT erre kínál megoldást. Ha a gondolatot módosítani tudjuk, akkor a viselkedésünk is változhat. Az RTT-kezelések átlagosan 1,5-2 órát vesznek igénybe, de Eszter néha egész napos üléseket is tart, ha a kliensnek erre van szüksége.

Az RTT-ülésen kiderülhetnek a gyerekkori frusztrációk, mint például egy magas pozícióban lévő férfi esetében, aki otthon nem tudta kezelni a konfliktusokat, mert gyerekként csak akkor voltak elégedettek vele a szülei, ha csöndben volt. Az RTT segítségével felismerhetőek és kezelhetőek ezek a minták. Az ülés után a kliensek egy személyre szabott meditációs hanganyagot kapnak, amely segít megerősíteni a probléma megoldását és új gondolkodási mintákat kialakítani.

Az RTT ereje abban rejlik, hogy áthidalja a tudatos és tudatalatti közti szakadékot, és a meditációval kiegészítve megkülönbözteti a hagyományos kezelésektől. Eszter szerint mindenki hipnotizálható, és az RTT állapotában a múltból érkező képek és emlékek segítenek megtalálni a jelen problémáinak gyökereit. A kezelések száma a probléma súlyosságától függ, és 3-4 alkalom lehet szükséges a nehezebb eseteknél. Az RTT segíthet a függőségekről való leszoktatásban, a fogyásban, traumák feldolgozásában és fóbiák kezelésében is.

Mullholland Eszter szerint a legtöbb felnőttkori trauma és probléma mögött a gyermeki tehetetlenség áll, és az RTT segítségével a felnőtt én gondjaiba veheti a megbántott gyermeki ént, ami óriási felszabadulást eredményezhet.