A középkorú nő és fiatal férfi szerelme a filmvásznon

Az Anne Hathaway és Nicholas Galitzine főszereplésével készült A rólad alkotott kép című film már a bemutató előtt nagy érdeklődést váltott ki, különösen a középkorú nő és fiatal férfi szerelmének ábrázolása miatt.

A romantikus vígjátékokban nem szokatlan a nagy korkülönbségű párok megjelenése, de A rólad alkotott kép esetében a közönség reakciói különösen hevesek voltak. A film előzetesét a világ összes streamingpremierje közül a legtöbbször nézték meg, ami rekordnak számít a streamingpremierek történetében. A Prime Video tavaszi premierjeként bemutatott produkció a WaveMetrix statisztikai oldal szerint több mint 125 millió megtekintést ért el az első napokban.

A Michael Showalter által rendezett film a Robinne Lee által írt könyvön alapul, amelyben a harminckilenc éves Solène egy húszéves popsztárral, Hayesszel jön össze. A könyvben a karakterek közötti korkülönbség nagyobb, mint a filmadaptációban, ahol Solène negyven, Hayes pedig huszonnégy éves. Ez a változtatás fontosnak bizonyult, mivel egy huszonnégy éves férfiról már el lehet hinni, hogy önállóan éli az életét és képes felelősséget vállalni a döntéseiért.

A film története szerint Solène, az elvált hősnő tinédzser lányát kíséri el a Coachella fesztiválra, ahol véletlenül Hayesszel, az August Moon nevű fiúbanda énekesével találkozik. A kapcsolatuk gyorsan fejlődik, és a nézőknek el kell fogadniuk, hogy a világhírű huszonéves popsztár egy negyven körüli nőbe lesz szerelmes. Anne Hathaway alakítja Solène-t, aki korban illik a karakterhez, de hollywoodi sztár megjelenését hozza, míg Hayes karakterét a huszonkilenc éves Nicholas Galitzine játssza.

A film és a könyv közötti egyik legfontosabb különbség a karakterek életkora, ami azt mutatja, hogy a filmesek ma is óvatosak a jelentős korkülönbségű szerelmespárok ábrázolásával, különösen ha a történet happy enddel zárul.