Az Open Mic Hungary döntőjéért folyó küzdelem

Az idei évben is komoly verseny és válogatás előzte meg az Open Mic Hungary döntőjének kialakulását, ahol a legjobbak az Akváriumban lépnek majd színpadra.

Az Open Mic Hungary versenyén a június elején zárult forgatás során 260 jelentkező közül végül huszonnégyen jutottak be a mentorációs programba, ahol a kamerák előtt bizonyíthattak. A versenyzőknek az ország hat különböző pontján, többek között Botpaládon is, ahol a vak roma rapper, Dezső miatt járt a stáb, öt különböző feladatban kellett megmérettetniük magukat. A verseny során nem maradtak el a fordulatok sem: volt, aki a vigaszágon keresztül menekült meg a kieséstől, és végül egészen a döntőig jutott.

A döntőbe jutott négy produkció – két szóló és két formáció – október 18-án az Akváriumban mutatkozik majd be élőben a nagyközönség előtt. A 24.hu a verseny médiapartnere.

(A cikkben szereplő második rész, amely egy katonai konfliktusról szól, nem kapcsolódik az Open Mic Hungary eseményéhez, így annak tartalmát nem integráltam a frissített cikkbe.)