A Sárkányok háza második évadának indulása

Öt évvel a Trónok harca befejezése után a rajongók újra Westeros földjére látogathatnak a Sárkányok háza második évadával, amely a Maxon indult el magyar idő szerint hétfőn hajnalban. A sorozat továbbra is erősnek ígérkezik, bár az első évad hibái még nem kerültek kiküszöbölésre.

A Trónok harca utódjaként számos fantasy sorozat jelent meg, de egyik sem érte el az HBO sikersorozatának nézettségét vagy színvonalát. A Sárkányok háza azonban közel áll hozzá, és mivel még futó széria, esély van rá, hogy beérje a nagy elődöt. George R. R. Martin, aki a Trónok harca könyvsorozatot 1996-ban kezdte, még mindig nem fejezte be a tervezett hétkötetes ciklust, az utolsó megjelent kötet 2011-ben látott napvilágot.

A Sárkányok háza második évada több helyszínen játszódik, és a Targaryen-ház, valamint a Hightowerek közötti konfliktus egyre fokozódik. A sorozat bemutatja, hogy a Targaryen király hogyan rúgja fel a hagyományos öröklési rendet, ami ellentéteket szül a korona körül keringő családok között. A második évad első négy epizódja alapján a történetmesélés ritmusa és tempója továbbra sem ideális, fontos eseményeket gyorsan és felületesen kezelnek, míg mellékszálak indokolatlanul sok időt kapnak.

A sorozatban a Tűz és vér könyv egyes fejezetei kerülnek feldolgozásra, amely a Trónok harca világában, Westerosban játszódik, csak évszázadokkal korábban. A második évadban új helyszínek is megjelennek, és a Targaryen-ház, valamint a Hightowerek versengése a nemesi családok támogatásáért folytatódik.

A casting továbbra is kiváló, Emma D’Arcy és Olivia Cooke a rivális királynők szerepében brillíroznak, és a felcseperedett gyerekeket alakító színészek, mint Ewan Mitchell és Tom-Glynn Carney is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. A sorozat látványvilága is lenyűgöző, az epizódonkénti tízmillió dolláros büdzsé meglátszik a díszleteken és animációkon.

A Sárkányok háza második évada tehát megőrizte az első évad erényeit, de a lendületét még nem találta meg. A Max már bejelentette a harmadik évadot, és Martin már a negyedik évad sztoriján is dolgozik, miközben a rajongók továbbra is várják a könyvsorozat befejezését.