A Nemzeti Színház két egykori színésze a távozás okairól beszélt

Barta Ágnes és Mészáros Martin, a Nemzeti Színház két volt tagja, a Telexnek adott interjúban beszélt arról, miért döntöttek úgy, hogy elhagyják a társulatot. Közel tíz év után hagyták ott a színházat, ahol már nem érezték jól magukat, és ahol a tavaly novemberi súlyos baleset utáni események miatt elveszítették a bizalmukat a társulatban.

Barta Ágnes szerint a baleset óriási törést okozott bennük, de az igazi bizalomvesztést az ezt követő események idézték elő a színházban. Úgy érezte, hogy a társulaton belül már nem tudnak érdemben hozzájárulni a közösséghez, és a véleményük miatt háttérbe szorították őket.

Mészáros Martin hangsúlyozta, hogy voltak a Nemzetiben olyan munkák, amiket szerettek, és amik szakmailag sokat adtak nekik. Ugyanakkor elmondta, hogy vannak olyan kollégák, akikkel már nem tudnak közösséget vállalni, sem emberileg, sem szakmailag. A színészpár jelenleg szabadúszóként tervez tovább lépni, és több színdarabban is szerepelni a következő évadban.

A döntésüket azzal indokolták, hogy a Nemzeti Színházban izolálódtak a magyar színházi szakmától, és kevés magyar rendezővel dolgoztak együtt. A szabadúszó életmód új kreatív energiákat szabadít fel bennük, amit pozitívan élnek meg.