A Bridgerton megunta a saját főszereplőit

Kevés dolog zavart össze eddig annyira, mint a Netflixen futó Bridgerton iránti törhetetlen rajongásom. Bár a bűnös élvezeteket soha nem vetettem meg, és bevallottan szeretem a kosztümös, romantikus filmeket és sorozatokat is, A Bridgerton család hiába felel meg a fenti kritériumoknak, minden másban meglehetősen silány minőséget nyújt. A történetvezetés egyszerű, a párbeszédek életszerűtlenek, a karakterek pedig két-három jellemvonásnak felelnek meg, a motivációik egysíkúak. Az explicit erotikus feszültség bőven kompenzált eddig, de a harmadik évadra mintha elfogyott volna a muníció.

Az első évad nem spórolt a szexjelenetekkel, ami újszerűnek hatott a régenskorszak díszletei között. A Bridgerton nem finomkodott se a szexszel, se a meztelenséggel, és a történelmi hűséget sem vette túl szigorúan, egy fiktív korabeli Londont teremtve, ahol a társadalmi hierarchián belül nem éri megkülönböztetés a más bőrszínű embereket.

A sorozatot Shonda Rhimes hozta a Netflixre, és Julia Quinn regénysorozatának leporolásával kezdett bele. Az első évad rögtön a Netflix legnézettebb sorozata lett, több Emmyre jelölték, és berendeltek belőle plusz három évadot és egy spin-offot is.

Az első két évad Daphne Bridgerton és Simon Basset, illetve Anthony Bridgerton és Kate Sharma kapcsolatát dolgozta fel. A spin-off, Sarolta királyné: Egy Bridgerton-történet, még bevállalósabb lett a fő sorozatnál.

A harmadik évadban eltértek a regények sorrendjétől, és Colin Bridgerton és Penelope Featherington történetét vették előre. Jess Brownell showrunner szerint szerették volna, ha Benedict még szórakozhatna kicsit, miközben Colin és Penelope „barátságból szerelembe esését” már nem akarták tovább húzni.

Penelope karaktere a legösszetettebb a sorozatban, és Nicola Coughlan a Derry Girls után a Bridgerton harmadik évadával is bizonyította, mennyire sokoldalú színésznő. Luke Newton, aki Colin szerepét alakítja, viszont kevésbé kapott kiemelkedő szerepet.

A harmadik évadban Colin és Penelope szerelmi szálát háttérbe tolták, és több időt szántak a mellékszálak kibontására, amelyek azonban nem lettek izgalmasabbak. Benedict egy édeshármast is bevállal, ami felháborodást váltott ki a könyvek rajongói körében.

Francesca Bridgerton története is eltér a könyvekben leírtaktól, és a harmadik évadban színészváltás miatt már Hannah Dodd alakítja. Francesca és John Stirling gyors házassága után a nézők meglepetésére Francesca nem Michael, hanem Michaela Stirlinggel találkozik.

A Bridgerton harmadik évadára világossá vált, hogy a sorozat nem tud mit kezdeni azokkal a karakterekkel sem, akik már megtalálták a szerelmet. René Jean-Page és Phoebe Dynevor karakterei már nem tűnnek fel, Anthony és Kate házaséletét sem követhetjük sokáig.

A Featherington család civódásai az évad egyik fénypontja, és a mellékszereplőkkel próbálják kitölteni a játékidőt. A kérdés az, meddig tarthatja meg a rajongótáborát a Bridgerton, ha nem fektet energiát abba, hogy érdekesebbé tegye a saját főszereplőit.

A Bridgerton család harmadik évada a Netflixen látható.