Ryan Porteus nem léphet pályára a magyarok ellen

A skót védő, Ryan Porteus nem vehet részt a futball-Európa-bajnokság következő két mérkőzésén, miután az UEFA két mérkőzésre szóló eltiltást szabott ki rá.

Porteus a német válogatott elleni meccsen már az első félidőben kiállítást kapott egy veszélyes becsúszásért, amely során Ilkay Gündogan bokáját taposta meg csúnyán. Az incidens után a videóbíró is megerősítette a játékvezető döntését, és Porteus piros lapot kapott. Az UEFA etikai és fegyelmi bizottsága a felvételek alapos elemzése után úgy határozott, hogy a skót játékos durva játéka miatt egy további mérkőzésen nem léphet pályára.

Az Európai Futballszövetség a torna előtt kiemelten kezelte a durva játék kérdését, és figyelmeztette a csapatokat, hogy szigorúan fogják büntetni az ilyen jellegű szabálytalanságokat. Porteous a németek ellen 5-1-re elvesztett pénteki nyitány 44. percében kapott piros lapot, miután az öt és felesnél páros lábbal rácsúszott Gündoganra. A büntetőt Kai Havertz értékesítette.

A skót védő így szerdán a svájci, vasárnap pedig a magyar válogatott ellen sem léphet pályára. Marco Rossi szövetségi kapitány csapata az első fordulóban 3-1-re kapott ki Svájctól.