Joey Veerman könnyek között hagyta el a pályát a németországi Eb-n

A holland válogatott középpályása, Joey Veerman, élete egyik leggyengébb teljesítményét nyújtotta az osztrák csapat ellen, és már a 35. percben le kellett cserélni.

A PSV Eindhoven 25 éves játékosa, Veerman, a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon Ausztria elleni mérkőzésen nem találta a helyét a pályán. Ronald Koeman szövetségi kapitány döntése értelmében korán, már az első félidőben lecserélték. A svájci Blick szerint Veerman 35 perc alatt 16 alkalommal vesztette el a labdát, 19 passzából csak kilenc talált társra, és csupán egyetlen sikeres szerelést hajtott végre.

A csere után a játékos lehajtott fejjel, könnyek között távozott a pályáról, majd a kispadon ülve sírni kezdett. A holland csapat végül 3-2-re kikapott az osztrákoktól, és csak a csoportjuk harmadik helyezettjeként jutottak tovább a nyolcaddöntőbe.

Koeman a meccs utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy Veerman gyenge teljesítménye miatt érezte úgy, hogy be kell avatkoznia. "Az volt az érzésem, hogy valamit tenni kell. Ezért vagyok itt. Megértem, hogy mennyire fájdalmas számára ez a pillanat, de edzőként be kellett avatkoznom, amikor az első fél órában így játszottunk, és ilyen sok labdát vesztettünk. Joey volt az egyik oka ennek" – magyarázta a holland szakember.